mrt 2019 balk logo nb ssv

Met Alle Respect! U komt toch ook?

MAR promo
Op 3 april is de onderwijsconferentie Met Alle Respect! Er is nog plek op deze landelijke scholings- en ontmoetingsdag over sociale veiligheid op school. Met verhalentafels, een kennisplein, inspirerende keynotes en leerzame workshops over samenwerking met ouders, pesten, omgaan met agressief gedrag, sexting, discriminatie en meer. De workshopgevers vertellen in korte filmpjes waar zij het over gaan hebben deze dag. Bekijk de filmpjes en schrijf u snel in. We zien u graag op 3 april.
Bekijk hier de filmpjes
lijn-knik
20160607-IMG_7284

Docententeams gezocht: in gesprek over sociale media

Sociale media zijn onlosmakelijk deel van onze samenleving en onze scholen. Als docent hebt u ongetwijfeld voorbeelden van acceptabel en niet acceptabel ‘digitaal gedrag’. Wij zijn op zoek naar docententeams in het vo die hierover graag met ons in gesprek willen gaan en handvatten willen krijgen voor het gesprek met hun leerlingen.
Meer lezen
Leernetwerken burgerschap

Leernetwerken burgerschap

Stichting School & Veiligheid participeert in het project Versterking burgerschap van de VO-raad. Onderdeel van dit project zijn zogeheten leernetwerken. Per netwerk gaan ongeveer zes vo-scholen aan de slag met het vormgeven van burgerschap in de eigen school. Geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan een leernetwerk.
Meer lezen
lijn-knik
Inspiratiemiddag: werken aan respect en inclusie op uw school en in uw les

Inspiratiemiddag: werken aan respect en inclusie op uw school en in uw les

Ik hoor erbij, jij hoort erbij, wij horen erbij. Hoe werkt u in de klas aan een positieve identiteit bij uw leerlingen in de huidige context van toenemende maatschappelijke polarisatie? Hoe promoot je tolerantie, inclusie en actief burgerschap? Kom naar deze inspiratiemiddag op 15 mei.
Meer lezen
Conferentie vertrouwenspersonen primair onderwijs

Wegkijken of ingrijpen? Interventies door de vertrouwenspersoon

Wat betekent ingrijpen of wegkijken voor u als vertrouwenspersoon: op school, in de klas, in uw team, tijdens gesprekken met melders/klagers? U krijgt de kans dit te verkennen tijdens de conferentie voor contact- en vertrouwenspersonen in het primair onderwijs op 10 april. In de plenaire lezing doet u kennis op over waarom mensen wel of niet ingrijpen en oefent u met een voorbeeld uit de praktijk. In maar liefst negen workshops wordt het onderwerp verder uitgediept. Inschrijven is nog mogelijk.
Meer lezen
lijn-knik

Werken aan seksuele integriteit bij leerlingen, hoe doe je dat?

Dit is een praktijkverhaal over een leraar die durft te kijken naar zijn eigen gedrag, waardoor hij zijn leerlingen de kans geeft iets te leren: integer omgaan met seksualiteit. Het is ook het verhaal van een vervelende meme op Instagram, met een positieve afloop.
Meer lezen
lijn-knik

Agenda uitgelicht

voorkant brochure training

Een stevige basis
25/26 maart en 8/9 april

Bent u vertrouwenspersoon en wilt u zich verder professionaliseren in het vertrouwenswerk op school? Doe dan mee met de training ‘Een stevige basis’. De vierdaagse training is bedoeld voor interne en externe vertrouwenspersonen werkzaam in het vo en mbo.
Meer lezen
Onderwijsconferentie Met Alle Respect! 2019

Onderwijsconferentie Met Alle Respect!
3 april

Op woensdag 3 april 2019 is de vierde editie van de landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! Een professionaliserings- en ontmoetingsdag voor onderwijsprofessionals die zich willen inzetten voor een sociaal veilig klimaat op school.
Meer lezen
Conferentie vertrouwenspersonen primair onderwijs

Wegkijken of ingrijpen?
10 april

Woensdag 10 april 2019 is de jaarlijkse conferentie voor vertrouwenspersonen en contactpersonen werkzaam in het po. Een dag om bij te scholen, te oefenen met de praktijk en collega's te ontmoeten.
Meer lezen
lijn-knik

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!

Meer lezen
lijn knik 2
website twitter facebook