jun 2019 balk logo nb ssv

Poster Week Tegen Pesten 2019: Wij doen mee!

Poster WTP 2019_2
De zomervakantie staat voor de deur. Nog even en alle scholen zijn gesloten. Begin het nieuwe schooljaar straks positief en doe van 23 t/m 27 september mee aan de Week Tegen Pesten. Bestel nu de Wij doen mee!-poster, hang deze op in de school en laat zo zien dat jullie meedoen. Er is een poster voor po/vo én een poster voor vo/mbo. Stichting School & Veiligheid organiseert de Week Tegen Pesten dit jaar in samenwerking met NPO Zapp en EO. Kijk voor meer informatie en het bestellen van de poster op de website en… Wees een held, met elkaar.
Meer lezen
lijn-knik
radicalisering[1]

Het schoolveiligheidsplan

Het einde van het schooljaar nadert en dat is een mooi moment om het veiligheidsbeleid na te lopen, aan te passen en bij te stellen waar nodig. Het (gratis) Digitaal Veiligheidsplan van School & Veiligheid is daarbij een handig hulpmiddel. Ruim 4.500 scholen en schoolbesturen gingen u voor. U brengt uw beleid in kaart, checkt of wettelijke verplichtingen geregeld zijn én u krijgt zicht op de aandachtsgebieden.
Meer lezen
20160607-IMG_7265 (2)

Sexting & shamesexting

Wat doe je als blijkt dat leerlingen uit groep acht een andere leerling hebben gedwongen een 'seksfoto' te maken en deze op Instagram hebben geplaatst? In het herziene infoblad Sexting en ongewenste verspreiding van beelden krijgen scholen informatie en tips over het omgaan en voorkomen van ongewenst online (seksueel) gedrag van leerlingen. Voor hulp en advies bij een incident kunt u direct bellen of mailen met de helpdesk van School & Veiligheid.
Meer lezen
lijn-knik
Zwaaien naar School & Veiligheid in de Canal Parade

Zwaaien naar School & Veiligheid in de Canal Parade

Tijdens de Amsterdamse Canal Parade op 3 augustus vaart School & Veiligheid mee op de onderwijsboot! Het ministerie van OCW heeft zijn boot opengesteld voor mensen en organisaties in het onderwijsveld die werk maken van een veilige sfeer in de klas voor lhbt-leerlingen.
Meer lezen
Fleur Nollet

Leraren die kleur erkennen, verdienen applaus

BLOG
"Leraren die hun kleur erkennen, verdienen een applaus," schrijft Fleur Nollet. "Het vraagt namelijk moed, kwetsbaarheid en een hoge mate van deskundigheid."
Meer lezen
lijn knik 2
Hij had dit ook niet zo gewild

Hij had dit ook niet zo gewild

BLOG
Lynn Louwe praat geregeld met schoolleiders die een calamiteit op hun school hebben moeten meemaken. Een keer viel haar op hoe - járen later - de emotie nog steeds in zijn stem te horen was.
Meer lezen
20160610-IMG_7401 (2)

Communicatie met ouders bij een incident rondom seksueel (grensoverschrijdend) gedrag

Bij een incident rondom seksueel (grensoverschrijdend) gedrag bij leerlingen onderling is zorgvuldige communicatie met ouders hierover onmisbaar. Het vertrouwen van ouders in de school is een voorwaarde om het incident in goede banen te leiden. Bekijk het nieuwe infoblad met voorbeeldbrieven voor ouders en overwegingen voor het wel of niet organiseren van een ouderavond.
Meer lezen
lijn knik 2
Beeldmerk-WTP2019_vierkant

Programma Week Tegen Pesten 2019

Tijdens de Week Tegen Pesten 2019 hebben we een aantal leuke en inspirerende activiteiten op het programma staan. Bekijk het programma en meld u aan voor een van de masterclasses.
Meer lezen
20160419-IMG_4877

Fijne zomervakantie

Dit is de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een zonnige vakantie en een goede start van het nieuwe schooljaar. De volgende nieuwsbrief verschijnt in september.
lijn knik 2

Agenda uitgelicht

20160607-IMG_7140

Samenwerken aan een positieve groep
24 september

Wat kun je als leerkracht doen om een positieve sfeer te brengen in de groep? Welke vaardigheden moeten kinderen ontwikkelen zodat ze op een positieve manier met elkaar om leren gaan en wat kun je hier als leerkracht in doen? Op deze vragen gaan we in tijdens de gratis masterclass.
Meer lezen
zicht van de

Virtual Reality tool 'Pestpectief'
25 september

In deze gratis masterclass wordt u meegenomen in de virtuele wereld (VR) van Pestpectief. Je krijgt een spoedcursus over de mogelijkheden van 360 graden video's en VR voor het onderwijs. Daarna gaan we echt aan de slag met de virtual reality tool Pestpectief.
Meer lezen
oefenplaats smal

De school als oefenplaats voor
burgerschap
26 september

Scholen die aan de slag willen met hun school als oefenplaats voor burgerschap, kunnen gebruik maken van de nieuwe gesprekstool 'Pas op de plaats'. Tijdens deze gratis masterclass geven de ontwikkelaars achtergronden en tips voor het gebruik van de tool.
Meer lezen
lijn knik 2

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!

Meer lezen
De helpdesk van Stichting School & Veiligheid is tijdens de zomervakantie:
gesloten van 22 juli t/m 18 augustus 2019.
lijn knik 2
website twitter facebook