Helpdesk
Winkelwagen

De impact van het ‘nieuwe normaal’

januari 2021

Corona: iedereen vindt er wat van. Het is een pandemie, het is het ‘nieuwe normaal’. Maar wat doet dit ‘nieuwe normaal’ met ons als mens? Lynn Louwe, adviseur sociaal veiligheidsbeleid en projectleider calamiteitenteam bij Stichting School & Veiligheid, schreef dit blog erover.

Bekijk het artikel

Ontmoeten

december 2020

Wanneer je bezig bent met een thema, dan komen er als bij toeval allerlei dingen op je pad die een link hiermee hebben. Net zoals ik overal Mini’s zie rijden sinds ik er zelf een heb. Bij mij gaat het nu om ‘inclusie’. Een inclusief klimaat is een leeromgeving waarin studenten gewaardeerd en gezien worden.

Bekijk het artikel

‘Om de Beurt’

november 2020

Een veilig gesprek voeren in de klas kan op meerdere manieren. Een van die manieren is het gebruiken van een ‘talking stick’. In dit blog licht Sylvia van Bragt het gebruik toe.

Bekijk het artikel

#ikdoehetmiddengeluid

september 2020

Kinderen leren om de uitdaging van onze democratie te begrijpen en daarmee om te gaan. Dat is de kern van de burgerschapsopdracht. Kritisch denken stimuleren en kinderen leren om te leren luisteren. De huidige situatie rondom corona biedt daarvoor aanknopingspunten.

Bekijk het artikel

Het belang van ongeschreven regels

september 2020

Tijdens druiligere vakantiedagen kijk ik graag naar films. Daar neem ik lekker de tijd voor, dan hoef ik even aan niets anders te denken. In ieder gev…

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school