Adviespunt

Impact oorlog tussen Hamas en Israël op scholen

november 2023

De oorlog tussen Hamas en Israël laat vrijwel niemand ongemoeid. De onrust die daarover ontstaat komt ook de school en het klaslokaal binnen. Dat kan heftige reacties oproepen. Hoe ga je hiermee om? Hoe houd je oog voor ieders mening; ook die van jezelf?

Lees het artikel

Webinar: Spanningen hanteren in de klas

november 2023

Hoe bespreek je op een veilige manier de oorlog tussen Hamas en Israël?  In het webinar vertelt Meester Yasin over zijn warme en strenge aanpak. Met Leon Meijs (Stichting School & Veiligheid) en Bjorn Wansink (TerInfo) wisselen zij hun ervaringen uit over het gesprek in de klas met leerlingen onder leiding van Saber Benjah.

Lees het artikel

TikTok-roddelkanalen op scholen

september 2023

Je hebt het misschien al op het nieuws voorbij zien komen: de Gossip Girl-trend. Ook bij ons Adviespunt belden deze week meerdere scholen die hier al …

Lees het artikel

Impact op school van natuurrampen in Afghanistan, Marokko en Libië

september 2023

In Marokko en Libië vonden begin september natuurrampen plaats waarbij duizenden mensen omkwamen en vermist raakten. School & Veiligheid begrijpt dat leerlingen en onderwijspersoneel met dierbaren in de getroffen gebieden zich zorgen maken. Hoe ga je hiermee om? In dit artikel besteden wij daar aandacht aan.

Lees het artikel

Veiligheidsmonitor 2021-2022

juli 2023

Op 4 juli 2023 verscheen de landelijke veiligheidsmonitor primair en voortgezet onderwijs. Wij duiden de cijfers en geven tips om blijvend te werken aan een sociaal veilig leer- en werkklimaat.

Lees het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.