Adviespunt

Wapen- en kluisjescontrole: wat mag en wat niet?

december 2022

Nu het einde van jaar nadert, popt de vraag rondom (illegaal) vuurwerk weer op, zo ook op school. Kun je als school zomaar een kluisjescontrole uitvoeren? Of is het juist een taak van de politie om dit te doen? Wat mag, en wat mag niet?

Bekijk het artikel

Meer seksueel grensoverschrijdend gedrag: wat kan een schoolbestuurder doen?

november 2022

De nieuwe leidraad ‘Zo klein als mogelijk, zo groot als nodig’ geeft schoolbestuurders een overzicht van maatregelen om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen én om zorgvuldig te handelen bij (mogelijke) incidenten.

Bekijk het artikel

Sociale veiligheid hoog op agenda minister

november 2022

Minister Wiersma (OCW) stuurde op vrijdag 18 november de brief ‘Vrij en veilig onderwijs’ naar de Tweede Kamer. Hierin benadrukt hij het belang van aandacht voor sociale veiligheid in het onderwijs. School & Veiligheid onderschrijft de boodschap van de minister.

Bekijk het artikel

Paarse Vrijdag

november 2022

Op 9 december is het Paarse Vrijdag. Op deze dag – een initiatief van COC Nederland – kleuren veel scholen paars en vieren ze dat iedereen het recht heeft zichzelf te zijn. Op Paarse Vrijdag kun je als school laten zien: wij willen dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Voor leraren een geschikte dag om in de les aandacht te besteden aan gender- en seksuele diversiteit.

Bekijk het artikel

Helpdesk nu: Adviespunt School & Veiligheid

oktober 2022

Per 31 oktober heeft de helpdesk van Stichting School & Veiligheid een nieuwe naam: Adviespunt School & Veiligheid. Het werk van het Adviespunt blijft hetzelfde: onderwijsprofessionals met vragen over sociale veiligheid met raad en daad terzijde staan.

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school