Adviespunt

Digitaal Veiligheidsplan is vernieuwd

juni 2023

Na zeven jaar is het tijd voor een nieuw Digitaal Veiligheidsplan. De digitale tool helpt scholen om actief bezig te gaan met sociale veiligheid en ha…

Lees het artikel

Sociale veiligheid in de Staat van het Onderwijs 2023

mei 2023

Wat staat er in de Staat van het Onderwijs, de jaarlijkse rapportage van de Inspectie van het Onderwijs, over sociale veiligheid? In ons nieuwsbericht een overzicht van de belangrijkste punten.

Lees het artikel

Hoe te handelen bij online bedreigingen?

april 2023

Uit de media begrijpen wij dat richting enkele scholen in Nederland online bedreigingen zijn geuit. Wat staat je dan te doen als schoolleiding of als onderwijsprofessional? In dit artikel geven wij enkele tips en concrete handvatten. Tips voor als het misgaat, maar ook tips ter preventie.

Lees het artikel

Meld je aan voor het onderwijspanel

april 2023

Als onderwijsprofessional in het po, vo en/of mbo weet jij als geen ander hoe het eraan toegaat op school en in de klas. En wij ontwikkelen onze producten en activiteiten om jou te ondersteunen bij het creëren van een sociaal veilig klimaat. Daarom vinden wij het belangrijk om in nauw contact te staan met jou.

Lees het artikel

Respectvol gedrag begint bij ‘Wat vind ik fijn?’ 

maart 2023

Het afgelopen jaar is het veel gegaan over grenzen en het overschrijden daarvan. Voor de Week van de Lentekriebels (20-24 maart) heeft Rutgers dit mooi vertaald naar de basis: ‘Wat vind ik fijn?’.

Lees het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school