Adviespunt

Thema Week Tegen Pesten 2024 bekend

mei 2024

Stichting School & Veiligheid organiseert elk jaar de Week Tegen Pesten om scholen te helpen bij het werken aan een veilige en gezellige groep. Het thema voor de Week Tegen Pesten 2024 is nu bekend!

Lees het artikel

Terugblik op Met Alle Respect! 2024

mei 2024

Wij kijken met enthousiasme en trots terug op onze conferentie Met Alle Respect! van woensdag 17 april. Op deze pagina blikken we kort terug; en als je er volgend jaar ook bij wilt zijn, kun jij je interesse kenbaar maken door je e-mailadres achter te laten.

Lees het artikel

Onderwijsprofessionals gezocht

maart 2024

Ben jij onderwijsprofessional werkzaam in het speciaal onderwijs en houd je je bezig met sociale veiligheid op school? Doe dan mee met ons behoefteonderzoek bij onderwijsprofessionals in het werken aan een social veilig schoolklimaat. Het onderzoek vindt plaats in maart en april en betreft een eenmalig gesprek van maximaal anderhalf uur.

Lees het artikel

Veilig werken aan het thema relaties & seksualiteit

februari 2024

Bij het behandelen van maatschappelijk gevoelige onderwerpen – waaronder seksualiteit, gender- en seksuele diversiteit, is zorgen voor sociale veiligheid van groot belang. Hoe zorg je ervoor dat ouders binnenboord zijn, dat het schoolteam stevig staat en kinderen zich veilig voelen? School & Veiligheid geeft tips. Ook ter voorbereiding op de Week van de Lentekriebels.

Lees het artikel

Meer meldingen bij de Vertrouwensinspectie

januari 2024

In het schooljaar 2022-’23 kwamen meer dan 2.000 meldingen binnen bij de Vertrouwensinspectie over schadelijk gedrag van leerlingen en personeel. Een melding geeft de Vertrouwensinspectie mogelijkheid om de school bij te staan en te helpen om te zorgen voor een veiliger klimaat. Wat kan jouw school helpen om het veiliger te maken?

Lees het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.