Helpdesk
Winkelwagen

Toename messenbezit onder jongeren

januari 2021

Het afgelopen jaar heeft een aantal zeer ernstige incidenten plaatsgevonden waarbij minderjarigen messen gebruikten. Dat is een zorgelijke ontwikkeling die ook Stichting School & Veiligheid op de voet volgt. Wat kun je als school(leiding) doen?

Bekijk het artikel

Website vernieuwd

december 2020

De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan deze nieuwe website. Omdat ‘nieuw’ altijd even wennen is, hebben wij de belangrijkste verandering even op een rijtje gezet. Zo vind je snel alle vertrouwde informatie weer terug.

Bekijk het artikel

Conferentie 'Focus op Burgerschap' - Terugblik

december 2020

Woensdag 18 november vond de tweede editie plaats van de conferentie ‘Focus op Burgerschap’. Een afwisselend programma van sprekers en interactieve onderdelen zorgden dat de deelnemers geïnspireerd de dag afsloten.

Bekijk het artikel

Ook als het extra gevoelig ligt

november 2020

Op sommige scholen is het debat over de vraag hoe je omgaat met de spanning tussen de vrijheid van meningsuiting en het recht op een eigen (religieuze) levensovertuiging of seksuele identiteit extra gevoelig. School & Veiligheid ondersteunt met projecten op maat.

Bekijk het artikel

Landelijke Campagne #KIESMIJ!

november 2020

Stagediscriminatie is een veelvoorkomend en hardnekkig probleem, waar mbo-studenten de pijnlijke gevolgen van dragen. Ze voelen zich sociaal onveilig en onrechtvaardig behandeld. De #KIESMIJ Campagne spreekt zich uit tegen discriminatie en vóór gelijke behandeling.

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school