Helpdesk
Winkelwagen

Paarse Vrijdag

november 2021

Op 10 december is het Paarse Vrijdag. Een dag waarop veel scholen paars kleuren en vieren dat iedereen het recht heeft zichzelf te zijn. Paarse Vrijdag biedt een mooie gelegenheid om in de les aandacht te besteden aan gender- en seksuele diversiteit. Een dag waarop je als school laat zien: wij willen dat iedereen zich welkom en veilig voelt.

Bekijk het artikel

Inspectie-cijfers over seksuele grensoverschrijding bekend

november 2021

Uit de jaarlijkse cijfers van de Inspectie van het Onderwijs blijkt dat het aantal meldingen van seksueel misbruik door onderwijsprofessionals richting minderjarige leerlingen evenals vorig jaar alarmerend is. Iedere melding is er één te veel, vindt Stichting School & Veiligheid. Daarom slaan we de handen ineen met het ministerie van OCW en de onderwijsraden om gezamenlijk scholen te ondersteunen met een brede aanpak.

Bekijk het artikel

Campagne SAMEN ZIJN WIJ IEDEREEN 2022

oktober 2021

In 2022 staat de campagne voor een inclusief schoolklimaat in het mbo in het teken van de school als community. Hoe zorg je voor een schoolcultuur waarin participatie voorop staat? Dit gesprek voeren we met elkaar. In de aanloop naar de campagneweek van 21 tot en met 25 maart 2022 organiseren we diverse activiteiten en bijeenkomsten om deze participatiecultuur gestalte en betekenis te geven.

Bekijk het artikel

Geen NOT

oktober 2021

De Jaarbeurs heeft besloten het evenement niet door te laten gaan. Stichting School & Veiligheid steunt dit besluit. De volgende editie vindt plaats van 24 januari tot en met 28 januari 2023.

Bekijk het artikel

Online congres voor lerarenopleiders: 'Het hoort er gewoon bij'

oktober 2021

‘Het hoort er gewoon bij’ – Online congres op 5 november voor lerarenopleiders, over lesgeven over gezonde relaties & seksualiteit en het waarborgen van sociale veiligheid rondom dit thema.

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school