Helpdesk
Winkelwagen

In gesprek over ‘The Voice of Holland’ op school 

januari 2022

De beschuldigingen van misstanden en seksueel grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Voice’ kunnen op school veel emoties, vragen en onzekerheden oproepen en leiden tot gesprekken tussen leerlingen, studenten en collega’s. Hoe pak je dit aan?

Bekijk het artikel

Campagne SAMEN ZIJN WIJ IEDEREEN 2022

januari 2022

In 2022 staat de campagne voor een inclusief schoolklimaat in het mbo in het teken van de school als community. Hoe zorg je voor een schoolcultuur waarin participatie voorop staat? Dit gesprek voeren we met elkaar. In de aanloop naar de campagneweek van 21 tot en met 25 maart 2022 organiseren we diverse activiteiten en bijeenkomsten om deze participatiecultuur gestalte en betekenis te geven.

Bekijk het artikel

Tips voor leerlingen om pesten te stoppen

december 2021

Wat kun je als leerling doen als je gepest wordt? Op de website van Pestweb vinden kinderen en jongeren informatie over pesten op school en tips en adviezen om pesten tegen te gaan. Deze tips hebben wij nu aangevuld met twee mooie, informatieve animaties over ‘Hulp vragen’ en ‘Opkomen voor jezelf’.

Bekijk het artikel

Corona: spanning & discussie op school

december 2021

De laatste tijd krijgt de helpdesk van Stichting School & Veiligheid meerdere signalen binnen van confrontaties met leerlingen, collega’s of ouders naar aanleiding van de coronamaatregelen. Daarom bieden wij onderwijsprofessionals in dit bericht onze tips en ondersteuning.

Bekijk het artikel

Paarse Vrijdag

november 2021

Op 10 december is het Paarse Vrijdag. Een dag waarop veel scholen paars kleuren en vieren dat iedereen het recht heeft zichzelf te zijn. Paarse Vrijdag biedt een mooie gelegenheid om in de les aandacht te besteden aan gender- en seksuele diversiteit. Een dag waarop je als school laat zien: wij willen dat iedereen zich welkom en veilig voelt.

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school