Helpdesk
Winkelwagen

Onderwijspersoneel heeft voorbeeldfunctie

september 2021

Bijna een kwart van de lhbti-leerlingen geeft aan wel eens te zijn gepest door onderwijspersoneel. Dat ligt fors hoger dan onder hetero-leerlingen, wa…

Bekijk het artikel

Je klas als minisamenleving

september 2021

Voor de Week Tegen Pesten (27 september – 1 oktober 2021) interviewden we mbo-docent Karim Amghar: “pesten is niet iets softs of vaags, het is letterlijk mishandeling…”

Bekijk het artikel

20 jaar na “9/11”

september 2021

Hoe zorg je ervoor dat je over de aanslag op 9/11 kan praten in een sfeer waarin iedereen zich veilig en gehoord voelt? Hoe kan jij als docent de regie houden en een gepolariseerde situatie in de klas niet uit de weg gaan, maar er juist een teachable moment van maken. Lees verder. 

Bekijk het artikel

Het nieuwe schooljaar en de situatie in Afghanistan

augustus 2021

De situatie in Afghanistan is ernstig en heeft een grote impact op het maatschappelijke debat en de berichtgevingen in de media. Wat is de sfeer onder de leerlingen? Hoe reageren zij op de actualiteit? Het is goed om je als leraar daar op voor te bereiden. In dit artikel vind je tips.

Bekijk het artikel

Coronavirus en het onderwijs

augustus 2021

Het coronavirus heeft een grote impact op het onderwijs. De wisselende maatregelen vragen een grote flexibiliteit. Op deze pagina vind je een overzicht van alle actuele maatregelen en de gevolgen voor het onderwijs

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school