Let op: Wij zijn dinsdagmiddag 28 juni vanaf 12.30 uur gesloten vanwege een gezamenlijke afsluiting van het schooljaar. Woensdag 28 september om 9.00 uur is de helpdesk weer bereikbaar. In geval van een calamiteit kun je altijd het calamiteitenteam bellen.

Helpdesk
Winkelwagen

Praten over pesten en discriminatie helpt

juni 2022

Onlangs publiceerde de Kinderombudsman het onderzoeksrapport ‘In eenzaamheid gepest’. Alarmerend is dat een op de drie leerlingen discriminatie ervaart als grond voor pesten. Wat kun je als onderwijsprofessional doen tegen pesten en discriminatie?

Bekijk het artikel

In de klas in gesprek over Hot Girl Summer-lijsten

juni 2022

Jongeren laten zich graag verleiden om mee te doen met challenges, zoals de Hot Girl Summer-lijsten. In een gesprek over challenges kun je onderwerpen als respect en consent bespreken en aangeven dat je open staat voor vragen.

Bekijk het artikel

Minister wil genderongelijkheid in het onderwijs tegengaan

mei 2022

Minister Dijkgraaf van Onderwijs heeft de Kamer in een brief laten weten dat hij maatregelen neemt om genderongelijkheid in het onderwijs tegen te gaan. Hij baseerde zijn beleid mede op de verkenning die School & Veiligheid in 2021 uitvoerde.

Bekijk het artikel

Je lijf is van jou - Lentekriebels 2022

maart 2022

Kriebels in je buik is leuk. Maar iemand die ongevraagd aan jou kriebelt is misschien helemaal niet leuk! In het kort is dat het thema van de Week van de Lentekriebels 2022: ‘Je lijf is van jou’. Een thema dat actueler is dan ooit. School & Veiligheid geeft je tips om er een leuke en veilige week van te maken.

Bekijk het artikel

Kamerbrief 'Veilig en vrij onderwijs'

maart 2022

Pesten en andere vormen van ongewenst gedrag op school moeten nog steviger worden aangepakt. Dat is de centrale boodschap van de brief die minister Wiersma van OCW op 4 maart naar de Tweede Kamer stuurde.

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school