Helpdesk
Winkelwagen
Datum
Tijd 16:00 - 17:00 uur
Locatie Online
Onderwijssector po
Thema Burgerschapsvorming
Doelgroep Schoolleiding, Beleidsfunctionaris

Elk kwartaal organiseren wij een online BurgerschapsBoost. Een bijeenkomst waarin we aan de hand van een inspirerend praktijkvoorbeeld een burgerschapsthema toelichten. Een leraar of directeur neemt ons mee en geeft ons een kijkje in hun spreekwoordelijke keuken. Hoe pakken zijn dit thema op school aan? Tijdens de bijeenkomst is er veel ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Curriculumontwerp

In de eerste bijeenkomst gaven deelnemers aan dat ze graag in gesprek gaan over het ‘hoe’ van het curriculumontwerp. Aan dat verzoek geven wij graag gehoor.
Tijdens de tweede bijeenkomst krijg je antwoord op de vraag: “Hoe ontwerp ik een curriculum voor ons burgerschapsonderwijs?”
We starten de bijeenkomst met een korte uitleg over het ontwerpen van een curriculum. Daarna gaan we snel samen aan de slag met het uitwerken van concrete voorbeelden.

Uiteraard is er gelegenheid om elkaar te inspireren met voorbeelden! En vragen kan je bespreken met de regionale ambassadeurs van het project, Esther van den Berg en Danielle Andrien.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school