Adviespunt
Datum
€149,-
Onderwijssector vo
Thema Vertrouwenswerk
Doelgroep Vertrouwenspersoon

In 2020 moesten we de fysieke vo-conferentie “Onzichtbare klacht, zichtbare kracht’ annuleren door de coronamaatregelen. Een fysieke bijeenkomst gaat nog niet lukken, maar we bieden jou graag een online alternatief. Hetzelfde thema, andere vorm!

We hebben de lezing en workshops gefilmd en deze zetten we donderdag 4 november online zetten. Vanaf dan heb je een paar weken (tot 15 december) de tijd om met je unieke code de filmpjes te bekijken wanneer het jou uitkomt. Dus kun je niet op 4 november? Geen probleem, je kan het spreiden over meerdere weken.

Schrijf je nú in

Thema: ‘onzichtbare klacht, zichtbare kracht’

De thema van deze kennissessies is ‘onzichtbare klacht, zichtbare kracht’. Soms is de drempel om naar een vertrouwenspersoon* te gaan hoog, waardoor de klacht onzichtbaar is. We gaan in deze kennissessies verschillende oorzaken van angsten onder de loep nemen. Hoe kan je zelf zichtbaar zijn en je eigen kracht inzetten zodat ‘onzichtbare klachten’ bespreekbaar worden en onveilige situaties aan het licht komen?

Met bijdragen van:

Zowel voor de beginnende als de ervaren vertrouwenspersoon

Ben je contactpersoon, interne of externe vertrouwenspersoon en werk je in het voortgezet onderwijs? Dan is dit online aanbod echt wat voor jou. De informatie is zowel voor de beginnende als de ervaren vertrouwenspersoon interessant. Tijdens de lezing en kennissessies doe je kennis op over het vertrouwenswerk en hoe je deze meteen in de praktijk kan brengen. De opgedane kennis zetten je in je kracht en helpen je het gesprek met klagers te voeren. Hierdoor weet je klagers te stimuleren om te werken aan het oplossen van de klacht en draag je bij aan het veiliger maken van je school.

Voor meer informatie over het programma, de sprekers en om je in te schrijven; klik door naar de conferentiewebsite. 

Geheel herziene Handreiking cadeau

De inschrijving is gestart. Meld je nu aan en ontvang je unieke inlogcode. Daarnaast krijg je de geheel herziene Handreiking cadeau.


*) We gebruiken de term vertrouwenspersoon voor iedereen met een vertrouwensfunctie in het onderwijs.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.