Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt
Datum
Tijd 15:30 - 17:00 uur
Locatie online
gratis
Onderwijssector mbo
Thema Pedagogisch klimaat
Doelgroep Schoolleiding, Vertrouwenspersoon, Leraar

Speciaal voor de campagne ‘Samen zijn wij iedereen’ biedt Stichting School & Veiligheid samen met Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie deze masterclass aan.

 

Inhoud masterclass

Hoe voer je het ongemakkelijke gesprek? In de klas, maar misschien eerst eens te beginnen in het team?  Durven we nog het ongemakkelijke gesprek te voeren? Diversiteit (in de breedste zin van het woord) roept vaak ongemak op, want dit brengt schuring en botsing met zich mee. Terwijl het ook interesse en nieuwsgierigheid zou kunnen oproepen.

Schuring en conflict zijn niet goed of fout, maar kunnen leerzaam en van toegevoegde waarde zijn. Als er ruimte is voor al die verschillende stemmen en dat eventuele schuren, pas dan is er sprake van inclusie. Van wrijving komt glans; daar draait het om in teams en in de klas. Dus laat maar schuren!

In deze sessie oefenen en ervaren we met elkaar het ongemakkelijke gesprek; het conflict in een veilige ruimte.

Over Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie

Bij het kennispunt kunnen onderwijsprofessionals werkzaam bij mbo-scholen terecht voor informatie, kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden over Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie. Het Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie is één van de kennispunten van de MBO Raad.

Voor wie?

Deze lezing is specifiek voor onderwijsprofessionals werkzaam in het mbo. Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

 

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.