Let op: Wij zijn dinsdagmiddag 28 juni vanaf 12.30 uur gesloten vanwege een gezamenlijke afsluiting van het schooljaar. Woensdag 28 september om 9.00 uur is de helpdesk weer bereikbaar. In geval van een calamiteit kun je altijd het calamiteitenteam bellen.

Helpdesk
Winkelwagen
Datum
Locatie Woudschoten Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist
€ 1549
Onderwijssector vo, mbo
Thema Vertrouwenswerk
Doelgroep Vertrouwenspersoon

Deze training is vol. We verwijzen je graag door naar de Vierdaagse training in november. 

Ben je vertrouwenspersoon in het vo of mbo? En wil je je verder professionaliseren in het vertrouwenswerk op school? Volg dan de vierdaagse training ‘Een stevige basis’. Een gedegen scholing voor beginnende en ervaren vertrouwenspersonen.

Inhoud training

De training ‘Een stevige basis’ bestaat uit vier dagen waarin alle aspecten van het vertrouwenswerk aan bod komen. Je doet kennis en actuele informatie op en daarnaast oefen je vaardigheden aan de hand van praktijksituaties. Je leert:

  • wat je takenpakket is en hoe je taken professioneel uitvoert
  • correct en zorgvuldig omgaan met klachten en klagers
  • het hoofd bieden aan complexe situaties en klachten over ongewenst gedrag in het onderwijs
  • hoe je vanuit jouw functie de sociale veiligheid op school kunt bevorderen

Na afloop van de training beschik je over kennis en vaardigheden om klagers adequaat op te vangen en te begeleiden. Je bent in staat voorlichting te geven, preventietaken uit te voeren en beleidsadviezen te geven. Bekijk het de brochure voor een uitgebreide beschrijving van de inhoud van de training, het programma, en praktische informatie:

Download folder

Voor wie?

De training ‘Een stevige basis’ is geschikt voor startende en ervaren interne en externe vertrouwenspersonen werkzaam in het voortgezet onderwijs en mbo. Werk je als contact- of vertrouwenspersoon in het primair onderwijs? Bekijk dan de tweedaagse training Een goede basis.

Data

De training bestaat uit twee blokken van twee achtereenvolgende dagen (inclusief overnachting) met een tijdsinvestering van 26 uur. De data zijn:

  • maandag 13 t/m dinsdag 14 september 2021 (9.00 – 16.30 uur)
  • maandag 27 t/m dinsdag 28 september 2021 (9.30 – 19.30 uur)

Komen deze data je niet goed uit? Bekijk dan de overige data in de agenda op deze website of neem contact op met ons op via vertrouwenswerk@schoolenveiligheid.nl. De vierdaagse training wordt vier keer per jaar verzorgd en gaat door bij voldoende deelnemers.

Goed om te weten!

Onze trainingslocatie, conferentieoord Woudschoten in Zeist, voldoet aan alle RIVM-richtlijnen. Dit betekent dat de trainingsruimte anders is ingericht dan gebruikelijk. Ook bij de gezamenlijke maaltijden en overnachting gelden andere regels dan voorheen. Wij kunnen onze training daardoor niet geheel op onze vertrouwde wijze geven, maar dat zal je vanuit het onderwijs zeker bekend voorkomen. Met elkaar maken we er een goede training van!

Certificaat & handboek

Alle deelnemers ontvangen bij 100% aanwezigheid het School & Veiligheid-certificaat en krijgen het naslagwerk ‘Handreiking voor vertrouwenspersonen in het onderwijs’.

Trainers

De training wordt gegeven door Giti Bán en Frank Brouwer, adviseurs bij Stichting School & Veiligheid en externe vertrouwenspersonen.

Contact

Voor vragen over de training of over je inschrijving kun je contact opnemen met het secretariaat: vertrouwenswerk@schoolenveiligheid.nl of 030 – 28 56 531.

Inschrijven

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze training. Graag verwijzen we je door naar de Vierdaagse training in november. 

Creëer een sociaal veilige sfeer op school