Adviespunt
Datum
Tijd 09:00 - 16:15 uur
Locatie Hilversum
Gratis
Onderwijssector po, vo
Thema Burgerschapsvorming
Doelgroep Schoolleiding, Leraar

Het vormgeven van goed burgerschapsonderwijs staat hoog op de agenda van veel scholen. Naast de bestaande wettelijke burgerschapsopdracht worden er nu nieuwe kerndoelen voor burgerschap ontwikkeld. Bovendien blijkt uit het internationale onderzoek naar burgerschapscompetenties – ICCS – dat extra aandacht voor burgerschapsonderwijs in Nederland noodzakelijk is.

Hoe kun je met jullie school aan de slag met de resultaten uit dat onderzoek? Hoe zorg je ervoor dat jullie burgerschapsonderwijs niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar ook voorsorteert op nieuwe kerndoelen? Hoe geef je vorm aan doordacht, doelgericht én duurzaam burgerschapsonderwijs waarmee jullie school vooruit kan?

Het Expertisepunt Burgerschap organiseert samen met de Universiteit van Amsterdam op 13 maart 2024 de landelijke conferentie ‘Focus op Burgerschap: doordacht, doelgericht en duurzaam’. Je krijgt hier inzicht in de laatste stand van zaken in het burgerschapsonderwijs én handvatten om zelf praktisch aan de slag te gaan op jullie school.

Het programma

In het plenaire deel schijnt Remmert Daas, één van de onderzoekers van ICCS, zijn licht op de resultaten van het onderzoek. Vervolgens bespreken verschillende onderwijsprofessionals in een panelgesprek hoe je de resultaten van het onderzoek en de nieuwe kerndoelen vertaalt naar de praktijk. Verder bestaat het programma uit lezingen van onder meer Amin Assad en Pieter van Rees en zijn er verschillende workshops van bijvoorbeeld de Anne Frank StichtingSLO en Nuffic. Ben je benieuwd wat er allemaal nog meer op het programma staat? Kijk dan hier!

Doelgroep

De conferentie is bestemd voor leraren, schoolleiders en bestuurders uit het primair en voortgezet onderwijs.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.