Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt
Datum
Tijd 15:30 - 17:00 uur
Locatie online
gratis
Onderwijssector mbo
Thema Pedagogisch klimaat
Doelgroep Schoolleiding, Leraar, Lerarenopleider

Speciaal voor de campagne ‘Samen zijn wij iedereen’ biedt Stichting School & Veiligheid deze (online) masterclass aan.

 

Inhoud masterclass

Verschillen waarderen: Over diversiteit en inclusie in het onderwijs

Van docenten wordt gevraagd om verschillende meningen, achtergronden en levensbeschouwingen van hun leerlingen/studenten een plek te geven. Daarbij is het belangrijk dat alle verhalen gehoord moeten worden. Maar als alles gezegd mag worden, hoe gaan we dan om met leerlingen/studenten die zich daardoor niet meer veilig of gelijkwaardig voelen?  Om jongeren het gevoel te kunnen geven dat je mag zijn wie je bent, dat je gezien bent en gehoord is het van belang dat je als docent een inclusive space weet te creëren. In een inclusive space voelen mensen zich veilig en dapper genoeg om hun eigen verhaal te delen, ook als het schuurt en oncomfortabel voelt. In deze online masterclass ervaar je een aantal werkvormen die je helpen om een inclusive space te creëren.

Wil jij meer horen? Meld je dan aan voor deze masterclass!

Over Birgit Pfeifer

Birgit Pfeifer is geboren en getogen in Oostenrijk. Ze heeft daar godsdienstwetenschappen en germanistiek gestudeerd en als journalist en persvoorlichter gewerkt. Sinds 1993 leeft zij in Nederland. Op dit moment werkt zij voor 50% als hoofddocent sociale veiligheid bij de lerarenopleidingen van Windesheim en voor 50% als practor Verschillen Waarderen voor een federatie van zeven MBO instellingen. Als practor helpt ze scholen met vraagstukken rondom diversiteit en inclusie door onderzoek te doen en professionaliserings- en leiderschapstrajecten te ontwikkelen en uit te voeren.

Voor wie?

Deze lezing is specifiek voor onderwijsprofessionals werkzaam in het mbo.

Contact

Voor vragen over de masterclass of je inschrijving kun je contact opnemen met het secretariaat: secretariaat@schoolenveiligheid.nl of 030 – 28 56 531.

Inschrijven

Helaas is inschrijven niet meer mogelijk.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.