Helpdesk
Winkelwagen
Datum
Tijd 13:00 - 16:15 uur
Locatie Online
Gratis
Onderwijssector po, vo, mbo
Doelgroep Beleidsfunctionaris, Schoolleiding, Vertrouwenspersoon, Leraar
Meer informatie en registratie

Stichting School & Veiligheid organiseert jaarlijks de landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! Tijdens deze conferentie komen allerlei thema’s aan bod rond sociale veiligheid op het po, vo en mboDenk aan workshops over pesten, seksueel grensoverschrijdend gedrag eleren praten over ongemakkelijke onderwerpen met je klasMet Alle Respect! 2021 vindt online plaats op 14 april 2021.

Met Alle Respect! is hét event van School & Veiligheid waar er niet wordt ingezoomd op één thema, maar veel verschillende onderwerpen over sociale veiligheid voorbij komen. In 2021 is het de zesde keer dat de conferentie plaatsvindt. Vanwege de verwachte COVID19-maatregelen is de conferentie volledig online vanuit huis te volgen.

Op je gemak met ongemak

Als leraar kom je dagelijks ongemakkelijke situaties tegen. Tussen je leerlingen, met ouders of met collega’s. Hoe spreek je bijvoorbeeld je collega aan op grensoverschrijdend gedrag? Of hoe praat je met ouders over hun gepeste kind?  

Dit zijn slechts voorbeelden van de dagelijkse praktijk. Daarom is het thema van Met Alle Respect! 2021: ‘Op je gemak met ongemak’. Hoe kan je ongemakkelijke situaties gebruiken om van te leren? Ongemak en onzekerheid horen bij het pedagogisch handelen in de onderwijspraktijk. Na je deelname aan Met Alle Respect! zal je zien dat het mogelijk is om dit te koesteren en te omarmen. Om kunnen gaan met ongemak draagt bij aan een sociaal veilige sfeer in de klas, in het team en in de school. Want flexibel omgaan met ongemak draagt bij aan zelfverzekerde leraren, een positief groepsklimaat en dus een sociaal veilige school.

In een afwisselend online programma verkennen we dit thema, gaan we in workshops aan de slag en worden we geinspireerd door de kundige sprekers.

Voor wie?

Met Alle Respect! is voor leraren, begeleiders en schoolleiders in het primair, voortgezet onderwijs en het mbo. Ook voor opleiders en studenten van tweedegraads lerarenopleidingen en pabo’s is het interessant om deel te nemen.

 

Bekijk het programma, informatie over de sprekers en meld je aan op www.schoolenveiligheid.nl/allerespect2021

Terugblik Met Alle Respect! 2019

 

Creëer een sociaal veilige sfeer op school