Adviespunt
Datum
Tijd 15:30 - 16:45 uur
Locatie Online
Gratis
Onderwijssector po, vo
Thema Burgerschapsvorming, Pesten
Doelgroep Schoolleiding, Vertrouwenspersoon, Leraar, Beleidsfunctionaris, Zorgprofessional
Schrijf je direct in

Goed zijn voor elkaar; het klinkt eenvoudiger dan het is. Soms botst het, zo ook op school. Maar hoe erg is dat? Het is misschien ongemakkelijk, maar hoort ook bij het samenleven met elkaar. Samenleven moet je leren, en dat gaat met vallen en opstaan. Laat school nou juist een mooie oefenplaats zijn.

Dit webinar gaat over de school als oefenplaats voor burgerschap en hoe dit perspectief bij kan dragen aan het vormgeven en waarborgen van een veilig schoolklimaat. In een veilige omgeving kan je oefenen in het respectvol omgaan met elkaar. Ongeacht hoe je leerlingpopulatie eruitziet, op elke school zijn er mogelijkheden om leerlingen te laten oefenen met het omgaan met mensen die van hen verschillen.

In dit webinar presenteert Willemijn Rinnooy Kan inzichten uit onderzoek naar scholen als oefenplaatsen voor burgerschap. Deze inzichten helpen je nadenken over de vraag: Hoe wordt samenleven op mijn school voorgeleefd?

Aansluitend nemen Nathalie Vriezelaar en Emma Oude Egberink je mee in wat dit betekent voor de praktijk. Hoe kun je als leraar een bijdrage leveren aan een veilig schoolklimaat om te oefenen met burgerschap? Want je vormt je leerlingen met alles wat je doet en laat. Aan de hand van de gesprekstool ‘Pas op de plaats’ gaan we met elkaar in gesprek over de school als oefenplaats voor burgerschap.

Doelgroep: onderwijsprofessionals PO en VO

Meer informatie

Deze workshop organiseren wij in het kader van de Week Tegen Pesten 2023.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.