Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt
Tijd 13:30 - 15:00 uur
Locatie Online
€ 75
Onderwijssector po, vo, mbo
Thema Seksuele grensoverschrijding, Vertrouwenswerk
Doelgroep Schoolleiding, Vertrouwenspersoon
Meld je hier aan

Stichting School & Veiligheid organiseerde op 12 mei een webinar voor vertrouwenspersonen in het onderwijs. Het onderwerp van dit webinar is seksueel grensoverschrijdend gedrag op school en de rol van de vertrouwenspersoon bij dit gevoelige thema. Kijk het tot 1 juli terug!

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij o.a. ‘The Voice’, bij voetbal en in de entertainmentwereld krijgt veel media-aandacht. Het is het gesprek van de dag.

Maar het is niet alleen een onderwerp van gesprek. Het is voor sommigen dagelijkse praktijk.
Ook in schoolsituaties komt machtsmisbruik en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag voor. Daarom is het structureel en begeleid gesprekken voeren over grensoverschrijdend gedrag op school onvermijdelijk.

Wat is jouw rol als vertrouwenspersoon bij dit gevoelige thema? 
Hoe vang je slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag op; hoe begeleid je ze?
En hoe adviseer jij jouw leidinggevende hoe zij een actieve rol kunnen spelen in de preventie van grensoverschrijdend gedrag?

Deze en meer vragen werden behandeld tijdens dit webinar.

Op deze website vind je meer informatie, het programma en kan je je aanmelden.  Voor € 75,- koop je een ticket om het tot 1 juli terug te kunnen kijken.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.