Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt
Datum
Tijd 15:00 - 16:00 uur
Locatie Online
gratis
Onderwijssector po
Thema Pedagogisch klimaat, Pesten, Samen met ouders
Doelgroep Leraar

Pesten voorkomen in de klas, kan dat?! In dit gratis webinar geven we je 5 tips die ècht werken in de klas. In gesprek met wetenschappers en leraren krijg je praktische handvatten mee om te werken aan een veilig en fijne sfeer in de klas, waar pesten geen kans krijgt. Zet jij je ook in tegen pesten? 

Na de kerstvakantie kom je weer in de klas. Hoe is het met de kinderen? Is de dynamiek nu anders dan voor de vakantie? Welkom terug, je bent beland in de Zilveren Weken. In de Gouden Weken heb je de basis gelegd, daar ga je nu weer extra aandacht aan geven. Je gaat aan de slag met je leerlingen en de groepsdynamiek.

Met een fijne groepsdynamiek en een veilige sfeer wordt er minder gepest in de klas. Maar wat helpt nou echt tegen pesten? Gelukkig weten we door onderzoek steeds beter wat werkt. In samenwerking met de wetenschap en het Nederlands Jeugd Instituut hebben wij voor jou als leraar 5 waardevolle tips verzameld. Deze tips zijn wetenschappelijk onderbouwd en direct toepasbaar in de klas. Maar gaat dat wel zo makkelijk? Wij vragen leraren hoe zij dit in de praktijk brengen.

In dit webinar gaan twee wetenschappers, drie leraren en onze adviseur pesten Marijke van der Zalm met elkaar aan tafel in gesprek en bespreken we de praktijk. Luister en kijk mee. Je kunt ook je eigen vragen stellen of mooie voorbeelden geven uit jouw klas.

Meld je aan!

Ben je erbij? Meld je hier aan voor dit gratis webinar. Tot woensdag 10 januari!

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.