Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt
Datum
Tijd 15:30 - 16:30 uur
Locatie Online
Gratis
Onderwijssector po, vo
Thema Pesten
Doelgroep Vertrouwenspersoon
Schrijf je direct in

Leerlingen en ouders die te maken krijgen met pesten moeten bij iemand terecht kunnen op school. Het is belangrijk dat ze erop kunnen vertrouwen dat het pestprobleem wordt aangepakt en dat ze veilig naar school kunnen. Iedere school moet daarom beschikken over een aanspreekpunt pesten. De vertrouwenspersoon is van oudsher het aanspreekpunt voor alle ongewenste gedragingen binnen de school, waaronder ook pesten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat op de meeste scholen de interne vertrouwenspersoon is aangewezen als aanspreekpunt pesten. Maar hoe voer je die taak uit?

In deze informatieve workshop bespreekt Frank Brouwer de rol van de interne vertrouwenspersoon als aanspreekpunt pesten en hoe wordt samengewerkt met de collega’s binnen de school. Hoe zorg je ervoor dat je je taak goed voor elkaar hebt?

Doelgroep: interne vertrouwenspersonen PO/VO; en geïnteresseerden in hoe je dit op school goed kunt inrichten

Meer informatie

Deze workshop organiseren wij in het kader van de Week Tegen Pesten 2023.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.