Adviespunt
Datum
Tijd 15:30 - 16:30 uur
gratis
Onderwijssector mbo

Het mbo is bij uitstek een plek waar meiden en jongens hun interesses en talenten verder kunnen ontdekken. Iedere onderwijsprofessional wil dat alle studenten zich op een veilige manier vrij kunnen ontwikkelen. Toch blijken we studenten niet altijd op dezelfde manier te benaderen; onbewust doen we soms anders tegen jongens dan tegen meisjes. Dit blijkt veel invloed te hebben op hun gedrag en op de keuzes die ze maken.

Wil je hier meer over weten? Ben je benieuwd of jij dit ook doet (terwijl je misschien denkt van niet)? Vraag je je af waarom dit een ‘probleem’ zou kunnen zijn? Wil je direct al tips om mee aan de slag te gaan? Zou je wel eens willen horen hoe collega’s van andere mbo-opleidingen dit zien?

Volg dan de gratis mbo-webinar van de alliantie ‘Worden wie je bent’. In deze korte webinar vertelt een panel met experts over kansen voor meiden & jongens in het mbo en gaat daarover in gesprek met de deelnemers.

Doelgroep: mbo-onderwijsprofessionals en studenten.

Meld je aan voor het mbo-webinar


Dit is een serie van drie webinars met hetzelfde onderwerp:


De alliantie ‘Worden wie je bent’ werkt samen met het onderwijsveld (po, vo, mbo) aan nieuwe manieren waardoor leerlingen zich vrij kunnen voelen om de keuzes te maken die het beste bij hen passen. De vier alliantiepartners zijn: VHTO, expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT / Stichting School & Veiligheid / Emancipator, voor mannen en emancipatie / Movisie, kennis en aanpak van sociale vraagstukken.


Haal je ons liever live naar jouw opleiding? Boek nog in 2023 een workshop:

(Deze informatie vind je ook op de alliantiepagina.)

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.