Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt
Datum
Tijd 09:30 - 12:15 uur
Locatie Online
Onderwijssector po, vo, mbo
Thema Omgaan met seksualiteit, Pedagogisch klimaat
Doelgroep Lerarenopleider

Hoe besteed je als lerarenopleider structureel aandacht aan het thema gezonde relaties & seksualiteit? En hoe kan dit een integraal onderdeel van het curriculum worden? School & Veiligheid en Rutgers ontwikkelden speciale e-learnings om lerarenopleiders hierbij te ondersteunen. We presenteren ze tijdens de online werkconferentie Hoe doe je het? op 7 oktober en gaan er in inspiratiesessies concreet mee aan de slag.

De e-learnings zijn ontwikkeld vanuit een projectLees hier meer over onze activiteiten voor pabo’s en lerarenopleidingen om lerarenopleiders te ondersteunen bij het opleiden van aankomend leraren op het gebied van gezonde relaties en seksualiteit. Hiertoe worden praktische handleidingen, e-learnings en tools voor lerarenopleiders ontwikkeld. Daarnaast verschijnen zo’n vier keer per jaar speciale nieuwsbrieven met tips, tools en verdieping, apart voor pabo’s en voor lerarenopleidingen.

Programma

Tijdens de conferentie worden de e-learnings gepresenteerd die School & Veiligheid en Rutgers voor lerarenopleiders hebben ontwikkeld. In inspiratiesessies kunnen de deelnemers vervolgens hierover met elkaar en de gespreksleiders bespreken over hoe zij die in de praktijk kunnen toepassen. Er zijn aparte inspiratiesessies voor:

  • pabo
  • lerarenopleiding Maatschappijleer en Biologie
  • lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn
  • lerarenopleiding generiek

zodat de sessie zoveel mogelijk aansluit bij de praktijk van de individuele deelnemers.

Dagvoorzitter is Jan Jaap Hubeek. Meer details over het programma worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie en aanmelding

 

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.