Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt
Datum
Tijd 15:30 - 17:30 uur
Locatie Zeist cursusruimte KVLO, Zinzendorflaan 9
KVLO-lid €60,00 - geen lid €75,00
Thema Omgaan met seksualiteit, Seksuele grensoverschrijding
Doelgroep Leraar

Voor docenten lichamelijke opvoeding die te maken krijgen met verdenkingen van ongewenst gedrag. Deze workshop is ontwikkeld door de ‘Ontwikkelgroep seksuele integriteit’ waarvan ook School & Veiligheid onderdeel uitmaakt.

We praten er liever niet over, maar het is de realiteit voor een toenemend aantal LO-docenten: een klacht krijgen over ongewenst gedrag, geruchten over seksuele grensoverschrijding door jou, of voor pedo worden uitgemaakt op sociale media. Het beschadigt je zelfbeeld en je werkplezier.

Hoe herstel je hiervan en hoe herstel je de veiligheid in contact met leerlingen en collega’s? Hoe verbeter je je pedagogische bekwaamheid zodat je bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van álle leerlingen?

In deze workshop is ruimte voor steun, bewustwording en het leren van competenties m.b.t. seksuele integriteit om de sociale veiligheid op je werkplek te herstellen.

Deze workshop wordt gegeven door Esther van der Steeg en Marije Gerritsen van de Ontwikkelgroep Seksuele Integriteit, waarin ook School & Veiligheid meedenkt.

Geef je op voor deze workshop via de website van de KVLO

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.