Adviespunt

Als een calamiteit op of rond een school plaatsvindt, is het belangrijk dat iedereen binnen de school weet hoe te handelen. De Checklist Omgaan met Calamiteiten in het Onderwijs van Stichting School & Veiligheid kan daarbij helpen. Deze checklist kun je bestellen in onze shop.

Checklist met handige gekleurde tabs

De checklist, in de vorm van een waaier, biedt een overzicht van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken als er sprake is van een calamiteit. De kleuren van de tabs geven de verschillende onderdelen aan:

  • Een checklist van de belangrijkste aandachtspunten per fase van een calamiteit.
  • Het hoe en wat van het crisisteam.
  • Wanneer is er spraken van een incident of calamiteit?
  • Specifieke tips voor verschillende situaties die kunnen leiden tot een calamiteit.
  • Preventieve acties en wees goed voorbereid op een calamiteit.

QR-codes voor meer informatie

Op de achterkant van de meeste pagina’s van de waaier staan QR-codes, zodat je naar wens en behoefte meer informatie kan vinden over het onderwerp. Om het makkelijker voor je te maken zetten we alle linkjes ook hieronder neer.
Let op: in de waaier verwijzen we regelmatig naar calamiteitenteam.nl, deze website is niet meer in de lucht. In plaats daarvan hebben we een themakamer Calamiteiten ontwikkeld op onze website. We verwijzen de oude links naar de juiste pagina’s op onze website.

 

Checklist – Geel

 

Incident of calamiteit – Groen

 

Soorten calamiteiten – Paars

 

Preventie – Blauw

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.