Adviespunt

Een korte serie gesprekken over inclusie op het mbo. Op initiatief van Stichting School & Veiligheid bezoekt podcastmaker Jan Jaap Hubeek het MBO College in Hilversum. Studenten, docenten, beleidsmedewerkers en zelfs de bestuurder zijn een tribe gestart rondom het thema inclusie. Dit doen ze onder leiding van Danielle Braun, corporate antropoloog en auteur van het boek ‘De Corporate Tribe’.

Met de campagne Samen zijn wij iedereen wil Stichting School & Veiligheid aandacht genereren voor een inclusief klimaat voor het mbo.

#1 Inclusie op het mbo; student aan het woord

Studente Michelle Regnault aan het woord over het belang van een inclusief klimaat op het mbo. Het MBO College Hilversum is een tribe gestart rondom het onderwerp inclusie. Michelle is student, vice-voorzitter van de studentenraad en mede-initiatiefneemster van de Inclusie Tribe binnen het MBO Hilversum.


 

#2 Inclusie op het mbo; wat betekent dit voor het beleid?

Aan het woord beleidsmedewerker Joan Terpstra over het belang van een inclusief klimaat op het mbo. Het MBO College Hilversum is een tribe gestart rondom het onderwerp inclusie. Joan is mede-initiatiefneemster van deze tribe en werkt vanuit beleid en strategie binnen het MBO College Hilversum.

 

#3 Inclusie op het mbo; een onderwijsprofessional aan het woord

Aan het woord onderwijsprofessional Ghislaine van der Nat over het belang van een inclusief klimaat op het mbo. Het MBO College Hilversum is een tribe gestart rondom het onderwerp inclusie. Ghislaine werkt vanuit verschillende rollen aan het onderwijs binnen het MBO Hilversum.

 

#4 Inclusie op het mbo; een directeur aan het woord

Aan het woord directievoorzitter Jeroen Ankersmit over het belang van een inclusief klimaat op het mbo. Het MBO College Hilversum is een tribe gestart rondom het onderwerp inclusie. Wat vraagt dit aan visie en leiderschap van een directievoorzitter? Jeroen Ankersmit is directievoorzitter is van het MBO College Hilversum.

 

#5 Inclusie op het mbo; Cultureel antropoloog Danielle Braun

Aan het woord is Danielle Braun. Zij is corporate antropoloog en directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Daarnaast is Danielle Braun, samen met Jitske Kramer, auteur van het boek ‘De Corporate Tribe’. Danielle begeleidt het MBO College in Hilversum met het opzetten van een Inclusie Tribe.

#6 Inclusief denken en doen op het MBO College Hilversum

Studenten, docenten, beleidsmedewerkers en de bestuurder van het MBO College in Hilversum zijn een tribe gestart rondom het thema inclusie. Dit doen ze onder leiding van Danielle Braun, corporate antropoloog en auteur van het boek ‘De Corporate Tribe’.

Maar wat is inclusie? Waarom doen ze dit? Wat is een tribe en wat doen ze dan binnen dit project? Allemaal vragen die voorgelegd worden aan verschillende deelnemers van de Inclusie Tribe. 

Deze aflevering is een samenvatting van vijf korte gesprekken die podcastmaker Jan Jaap Hubeek voerde met de verschillende leden van deze Inclusie Tribe.

 

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.