Adviespunt

Steekincidenten, wapenbezit en wapengebruik, het ronselen van jonge mensen voor criminele activiteiten, drugsdealen; het zijn zaken die zich helaas niet alleen in series en films afspelen. Stichting School & Veiligheid sprak met leraren, veiligheidscoördinatoren en schoolleiders omdat hun leerlingen in dergelijke situaties terecht zijn gekomen.

Wat staat je als school te doen als criminaliteit letterlijk de school of de klas binnenkomt?  Welke preventieve maatregelen kan je treffen? Welke samenwerkingspartners heb je hierbij nodig? In dit e-zine geven experts in jeugd en veiligheid tips en tools waarmee je direct aan de slag kunt: op beleidsniveau, in de klas én voor de individuele leerling. Onderwijsprofessionals en hun samenwerkingspartners vertellen over wat hun krachtenbundeling oplevert. Een prettige en sociaal veilige omgeving creëren, waarin jonge mensen zich kunnen ontwikkelen.

E-zine Wat als criminaliteit de school in komt?

Webinar over criminaliteit op school

Stichting School & Veiligheid organiseerde in 2021 een webinar over dit onderwerp.
Sprekers tijdens dit webinar:

  • Dr. Robby Roks over steekincidenten en drillrap
  • Schoolleider Eric Van ‘t Zelfde over kwaliteit van onderwijs
  • Petra van den Berg over vergroten weerbaarheid tegen jeugdcriminaliteit

Het webinar is hier terug te kijken.

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.