Adviespunt

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt scholen daarbij. Ieder jaar in september organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten. Noteer de Week Tegen Pesten 2023 alvast in de agenda’s: 25 t/m 29 september 2023. Duizenden scholen in het primair-, en voortgezet onderwijs én het mbo doen ieder jaar mee. Doe ook mee!  Ga naar weektegenpesten.nl voor alle informatie over de Week Tegen Pesten.

Goede start

Het voorkomen en aanpakken van pesten vraagt natuurlijk het hele jaar door aandacht. Maar door mee te doen aan de Week Tegen Pesten maak je een goede start in het werken aan een fijne en veilige school. De activiteiten in de Week Tegen Pesten verschillen per school. Dat is juist de kracht. Kies iets dat bij jullie past. Het gaat erom dat er aandacht is voor pesten.

Gratis (les)materiaal

Ieder jaar is de Week Tegen Pesten-poster te bestellen. Deze is gratis. Hang deze op in de school zodat iedereen ziet dat jullie school meedoet en werk maakt van een veilige school. Daarnaast lanceren we op de website www.weektegenpesten.nl gratis lesmateriaal – passend bij het thema van dat jaar – om in te zetten in de klas tijdens de Week Tegen Pesten. En in aanloop naar en tijdens de Week Tegen Pesten organiseren wij elk jaar een mooi aanbod van activiteiten waaraan je als leraar kunt deelnemen.

Met elkaar

Leraar zijn betekent zoveel meer dan alleen het overdragen van kennis aan leerlingen. Je leert ze ook hoe je met elkaar omgaat, welk gedrag wel en niet toelaatbaar is en wat het betekent om onderdeel te zijn van een groep én een burger in een samenleving.

Pesten aanpakken en voorkomen kun je niet alleen. Dat doe je samen; met de leerlingen, je collega’s en door ouders te betrekken. School & Veiligheid – initiatiefnemer van de Week Tegen Pesten – helpt leraren hierbij door middel van informatie, inspiratie en materialen.

Ik heb aan het begin van het schooljaar veel tijd geïnvesteerd in de groep en hoe we met elkaar omgaan. Daar plukken we nu de vruchten van.
– Meester groep 6

 

Week Tegen Pesten 2022: Grapje! Moet toch kunnen?!

De slogan van de Week Tegen Pesten 2022 was ‘Grapje! Moet toch kunnen?!’. Grapjes zijn heel leuk en zorgen voor gezelligheid en verbinding. Maar grapjes hebben ook een andere kant en kunnen kwetsend zijn. Hoe ga je daarmee om en zorg je samen voor een goede sfeer? Daar ging de Week Tegen Pesten 2022 over.

Meer informatie

Website Week Tegen Pesten

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school