Adviespunt

Ben jij een onderwijsprofessional en werkzaam in het speciaal onderwijs? En houd je je bezig met sociale veiligheid op school? Dan vragen we je mee te doen aan een onderzoek van School & Veiligheid. We zijn benieuwd naar de behoeften aan ondersteuning bij onderwijsprofessionals in het werken aan sociale veiligheid op school. Het onderzoek vindt plaats in maart en april en betreft een eenmalig gesprek van maximaal 45 minuten.

Wie zoeken wij?

Voor het onderzoek zoeken we onderwijsprofessionals die werken in het speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. We zijn op zoek naar zowel leraren als medewerkers die veel met sociale veiligheid van doen hebben, zoals de anti-pestcoördinator, het aanspreekpunt pesten, de vertrouwenspersoon, preventiemedewerker, etc.

Doel van het onderzoek

Met dit onderzoek willen we ondersteuningsbehoeften voor het speciaal onderwijs in kaart brengen en inzicht krijgen in de houding en aanpak van onderwijsprofessionals ten aanzien van sociale veiligheid. Wat is er nodig? Wat gaat goed? Wat kan beter/anders? Het uiteindelijke doel is het bevorderen van effectieve interventies en beleidsmaatregelen ter verbetering van sociale veiligheid binnen deze onderwijscontext.

Hoe ziet het onderzoek er uit?

Het onderzoek bestaat uit interviews. Deelnemers voeren een eenmalig gesprek van maximaal 45 minuten, op locatie (van jouw keuze). De interviews vinden plaats in maart en april 2024.

Deelname aan dit onderzoek is anoniem en geheel vrijwillig. Je mag op elk moment uit het onderzoek stappen.

Meedoen?

Wil je meedoen aan dit onderzoek? Vul dan het formulier in: Onderzoek ondersteuningsbehoeftes onderwijsprofessionals. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen, stuur dan een e-mail naar communicatie@schoolenveiligheid.nl.

Over de onderzoeker

School & Veiligheid laat dit onderzoek uitvoeren door een student van de masteropleiding Youth, Education and Society (Universiteit Utrecht) in het kader van haar afstudeerscriptie.

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.