Adviespunt

Stichting School & Veiligheid organiseert ieder jaar de Week Tegen Pesten. Dit jaar van 27 september tot 1 oktober met het motto Buitensluiten? Uitgesloten! Nadat het projectteam Week Tegen Pesten 2021 het thema had vastgesteld, ging het hard.

De vormgever kon aan de slag, de materiaalmakers gingen mooie lessen ontwikkelen en het inhoudelijke thema werd verder uitgediept. Zo vlak voor de zomervakantie zijn er al een paar mooie dingen gelanceerd. Ook dit jaar bieden wij po-, vo- en mbo-scholen weer een mooi aanbod om mee aan de slag te gaan. Doet jouw school al mee?

De ‘Wij doen mee!’ poster

Ieder jaar bieden we de Wij doen mee! poster gratis aan. Bestel de poster(s) en hang deze op een zichtbare plek in school.
Zo ziet iedereen dat jullie meedoen én laat je zien dat jullie werken aan een fijne en veilige school.

Masterclasses

We kunnen dit jaar twee mooie masterclasses aanbieden; namelijk van Marcel van Herpen en van Hanneke Felten.

Marcel van Herpen – Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen

  • 16 september
  • Van 15:15u tot 17:15u
  • Online
  • Gratis

Soms ben je de leraar die je wilt zijn en soms ben je de leraar die je liever niet wilt zijn. Vaak hangt dat samen met situaties waarin we niet precies weten wat we moeten doen. Toch is het in pedagogische zin van belang dat je altijd een perspectief hebt in (onvoorspelbare) situaties voor de klas. Meld je hier aan.

Hanneke Felten – Vooroordelen onder leerlingen tackelen: wat werkt? 

  • 23 september
  • Van 15:15u tot 16:45u
  • Online
  • Gratis

Stichting School & Veiligheid organiseert samen met Hanneke Felten en de Nederlandse Vereniging voor Maatschappijleerdocenten een masterclass over vooroordelen en discriminatie. Deze inspirerende masterclass is gratis te volgen in het kader van de Week Tegen Pesten. Meld je vanaf 1 juli hier aan.

Eerste (les) materiaal online

Het eerste (les)materiaal is voor de zomervakantie al beschikbaar op de site van de Week Tegen Pesten. Zo kun je je als leraar voor de zomer al voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Kijk nu vast op de website voor de (les)materialen van o.a. Criticall Mass, WeLoveSociety en Stichting Omgaan met pesten. Maar er komt de komende tijd nog (les)materiaal bij, dus mis niks en houd de website in de gaten en de volg de Facebook en Instagram van Week Tegen Pesten.

Blog

Waarom is erbij horen zo belangrijk? In deze blog neemt Marijke van der Zalm – projectleider van de Week Tegen Pesten en adviseur Pesten bij Stichting School & Veiligheid – je mee in het tot stand komen van het thema van de Week Tegen Pesten 2021: Buitensluiten? Uitgesloten!

 

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school