Let op: i.v.m. de meivakantie is de helpdesk gesloten van maandag 3 t/m vrijdag 7 mei. In geval van een calamiteit, kun je altijd het calamiteitenteam bellen.

Helpdesk
Winkelwagen

In de week van 15 maart 2021 organiseert School & Veiligheid samen met verschillende partners de campagne ‘Inclusie in het mbo’. In deze campagneweek willen we het belang van een inclusief klimaat agenderen. Dat doen we omdat het bijdraagt aan het studiesucces van studenten en aan een prettige samenwerking in de groep en het docententeam.

Bewustzijn en deskundigheid

We zeggen vaak: “Iedereen hoort erbij!” Toch is dat niet altijd zo. Studenten, maar ook docenten, hebben te maken met uitsluiting in allerlei vormen: leeftijd, gender, seksuele oriëntatie, beperking, etniciteit, levensbeschouwing en opvattingen. Het bereiken van een inclusief klimaat vraagt om bewustzijn en deskundigheid. Het gaat om herkennen van je eigen normen en waarden en openstaan voor andere standpunten en ervaringen. Wil je je verdiepen in de ander en ben je bereid samen nieuwe regels te formuleren voor de onderlinge omgang?

Deel je verhaal

In deze fase zijn we op zoek naar verhalen van docenten als dragers van een sociaal veilig en inclusief klimaat. Hoe zorg jij daarvoor in jouw lessen en begeleiding? Wat gaat goed en wat heb je u nodig om dat nog beter te kunnen doen? Heb je als mbo-docent verhalen of good practices die we ter inspiratie mogen delen? Neem dan contact op met Bertina Greven via b.greven@schoolenveiligheid.nl.

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school