Adviespunt

Op 11 mei openen de basisscholen hun deuren en starten gefaseerd weer de lessen. Het is goed om oog te hebben voor de ervaringen van leerlingen wanneer ze de school weer binnenkomen. Het gesprek over hun sociaal emotioneel welzijn en het hervatten van de lessen gaan hand in hand.

Daarbij is het net zo belangrijk dat het team ruimte maakt voor een gezamenlijke voorbereiding. Welke afspraken maak je als team over de komende periode en hoe kunt u het schooljaar betekenisvol afronden? Om basisscholen daarbij te ondersteunen, hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten op een rij gezet. We geven tips voor de voorbereiding, in de les en voor de afronding.

Lees het artikel

Stappenplan

Daarnaast hebben we een stappenplan ontwikkeld voor een goede en sociaal veilige start. Dit stappenplan biedt overzichtelijk een aantal aandachtspunten waar jij en je team gebruik van kunnen maken tijdens de voorbereiding op de opstart van het onderwijs aan leerlingen in je school.

Download het stappenplan

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school