Onze visies

 • Borgen van sociale veiligheid

  Sociale veiligheid gaat niet alleen over beleid en uitvoering, het stellen van regels en de uitvoering. Het gaat ook over hóe het wordt uitgevoerd. De overheid bepaalt 'wat' er moet gebeuren, scholen en schoolbesturen gaan over de vormgeving van het veiligheidsbeleid.
 • Vorm geven aan sociale veiligheid

  Hoe geef je als school vorm aan sociale veiligheid? In zes stappen hebben we de belangrijkste voorwaarden voor u op een rijtje gezet.
 • Sociale veiligheid

  Leerlingen zijn pas in staat om te leren en zichzelf te ontwikkelen als ze zich veilig voelen. Ook medewerkers kunnen hun werk pas goed doen als ze zich veilig voelen. U leest hier over de mogelijkheden voor het zorgen van veiligheid op school.
 • Werken met het Digitaal Veiligheidsplan

  Het Digitaal Veiligheidsplan is een hulpmiddel bij het ontwikkelen van een eigen aanpak voor sociale veiligheid. Het vormt daarmee een soort draaiboek dat in de school ingevoerd moet worden.
 • Vertrouwenspersoon in het onderwijs

  Bent u werkzaam als vertrouwenspersoon in het onderwijs? U vindt hier uitgebreide informatie over het vertrouwenswerk; wat uw taken zijn, hoe u klagers opvangt en begeleidt en uw rol als adviseur rondom het veiligheidsbeleid op school. Naast informatie vindt u hier praktisch bruikbare materialen en scholing voor vertrouwenspersonen.
 • Ambassadeurs Sociale Veiligheid

  Hoe maakt u de vertaalslag tussen beleid en onderwijspraktijk om zorg te dragen voor meer sociale veiligheid? Lees de blogs van onze voormalige ambassadeurs: zij bieden goede tips.
 • Maak uw veiligheidsplan

  Wilt u direct aan de slag met het maken van het Digitaal Veiligheidsplan voor uw school? Via deze link kunnen scholen aanmelden en direct aan het werk. Via deze link kunnen schoolbesturen aanmelden en direct aan het werk. De tool is gratis. Online tool Scholen doen al heel veel op het gebied van sociale veiligheid. Maar […]
 • PestWijzer

  Test pagina voor het standaardwerk rondom herkennen, aanpakken en voorkomen van pesten