Adviespunt

Zoek je als school een trainer of gastdocent op het gebied van gezonde relaties en seksualiteit? Dan kun je hiervoor terecht bij een nieuwe landelijke databank.

Hier vind je de landelijke pool van trainers en gastdocenten

De ‘trainerspool’ is opgezet door Stichting School & Veiligheid, Rutgers en Soa Aids Nederland en biedt scholen een breed scala aan ondersteuning op het gebied van relationele en seksuele vorming en seksuele integriteit.

Structurele aandacht voor dit thema is belangrijk bij het creëren van een sociaal veilige school. Lessen van gastdocenten kunnen hieraan bijdragen. Evenals trainingen voor docenten in het verzorgen van kwalitatief goede lessen en in het voeren van gesprekken met leerlingen en studenten over relaties en seksuele integriteit. Hiermee kun je als school werken aan het inbedden van het thema gezonde relaties en seksualiteit in het reguliere schoolbeleid.

In één overzicht

De landelijke pool brengt trainers en gastdocenten bij elkaar in één overzicht. In de op trefwoorden doorzoekbare databank zijn zoveel mogelijk aanbieders opgenomen. Onder meer adviseurs vanuit de GGD (zoals Gezonde Schooladviseurs en medewerkers van Sense of jeugdgezondheidszorg) en zelfstandig werkende trainers en gastdocenten. Samen bieden zij een breed scala aan onderwijsondersteuning: van enkele gastlessen en workshops tot teamtraining en beleidsadvisering.

Aanmelding trainers en gastdocenten

Ben je trainer en/of gastdocent en gespecialiseerd in dit thema? Dan kun je je hier aanmelden voor de trainerspool. Noot: Er wordt vóór opname in de databank getoetst of je aanmelding aan de voorwaarden voldoet.

Achtergrond

De landelijke pool is opgezet vanuit de StimuleringsregelingOp de website van Gezonde School lees je meer over de stimuleringsregeling Relationele en Seksuele Vorming. Hiermee wil de overheid scholen stimuleren en ondersteunen bij het structureel aandacht besteden aan gezonde relaties en seksualiteit. De stimuleringsregeling is bedoeld voor alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs en het MBO.

Ook scholen die niet deelnemen aan de regeling kunnen gebruik maken van de landelijke pool.

Meer lezen

Stichting School & Veiligheid neemt deel aan een aantal projecten van de Stimuleringsregeling. Ontwikkeling van de landelijke trainerspool is er een van. Benieuwd wat we nog meer doen? Lees hier verder.

Download hier de folder van de Trainerspool

 

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.