Helpdesk
Winkelwagen

Op vrijdag 5 november organiseren School & Veiligheid en Rutgers het online congres ‘Het hoort er gewoon bij’. Alles over het voorbereiden van toekomstige leerkrachten op het lesgeven over gezonde relaties en seksualiteit en het waarborgen van sociale veiligheid rondom seksualiteit en relaties. Volop informatie, inspiratie, praktische handvaten, tips & tools.

Laat je inspireren!

Voor wie?

  • Voor lerarenopleiders aan alle pabo’s en tweedegraads lerarenopleidingen in Nederland
  • en voor andere onderwijsmedewerkers die betrokken zijn bij het curriculum.

Programma

Het programma van het congres is nog in ontwikkeling. Maar verwacht in ieder geval:

  • uitkomsten & aanbevelingen van ons onderzoek* onder opleiders en onder beginnende leerkrachten en studenten
  • tips, tricks & tools
  • uitwisseling van ervaringen

Meld je hier aan voor het congres

 

Tussentijds al informatie, tips & tools ontvangen voor het onderwijs aan toekomstige docenten? Meld je aan voor de nieuwsbrief ‘Gezonde relaties en seksualiteit’.

Nieuwsbrief ‘Gezonde relaties en seksualiteit’

 

Lees hier meer over ons onderzoek aan pabo’s en lerarenopleidingen naar de mate waarin relationele en seksuele vorming en seksuele integriteit een plek krijgen in de opleiding tot leerkracht of docent.

Dit project is onderdeel van de Stimuleringsregeling Gezonde relaties en seksualiteit. Lees hierLees meer over de projecten ‘Gezonde relaties en seksualiteit’ aan welke projecten uit deze regeling School & Veiligheid nog meer meewerkt.

 

 

 

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school