Adviespunt
Toont:
resultaten.
Nieuws

Kluisjescontrole op (illegaal) vuurwerk: wat mag en wat niet?

povomboOndermijningCriminaliteitCalamiteitenToon nog 3 tags

Nu het einde van jaar nadert, popt de vraag rondom (illegaal) vuurwerk weer op, zo ook op school. Kun je als school zomaar een kluisjescontrole uitvoeren? Of is het juist een taak van de politie om dit te doen? Wat mag, en wat mag niet?

Nieuws

Wapen- en kluisjescontrole: wat mag en wat niet?

povomboVeiligheidsbeleidToon nog 1 tags

Dinsdag 4 februari kwam in het nieuws dat de politie bij een kluisjescontrole op een school wapens en illegaal vuurwerk aangetroffen heeft. Mag de politie zomaar kluisjes openbreken? En hoe gaat de samenwerking tussen politie en school?

Nieuws

Coronavirus en het onderwijs

povomboCalamiteitenToon nog 1 tags

Het coronavirus heeft een grote impact op het onderwijs. De wisselende maatregelen vragen een grote flexibiliteit. Op deze pagina vind je een overzicht van alle actuele maatregelen en de gevolgen voor het onderwijs

Nieuws

De échte vraagstukken uit 'De Luizenmoeder' 2018

poDiscriminatieOmgaan met seksualiteitPedagogisch klimaatGender- en seksuele diversiteitVeiligheidsbeleidToon nog 3 tags

School & Veiligheid stelt bij elke aflevering van De Luizenmoeder een vraag naar aanleiding van een van de scènes. Het is een vraag die je jezelf kunt stellen en met collega’s kunt bespreken. Bovendien linken naar informatie die past bij de voorvallen.

Nieuws

Onveiligheid thuis tijdens afstandsleren

povomboOmgaan met seksualiteitToon nog 1 tags

Voor scholen is het een zoektocht hoe professionals op afstand zicht houden op het welbevinden van de leerlingen. Wat doet je als je je zorgen maakt om een leerling of om een groep? Bijvoorbeeld bij een vermoeden van seksueel misbruik.

Nieuws

Complotdenkers in de klas

vomboSpanning en discussie in de klas

De corona-uitbraak is voedingsbodem voor allerlei complottheorieën en nepnieuws. De brochure ‘Complotten in de klas’ biedt inzicht en bevat praktische tips en suggesties hoe leraren zich in de klas het beste kunnen opstellen bij het bespreken van complotten.

Nieuws

Monitoring sociale veiligheid bij/na afstandsleren

povo

Vanwege de coronamaatregelen zal de Onderwijsinspectie dit jaar niet handhaven op de afname van de monitoring. Desondanks is het belangrijk om aandacht te houden voor sociale veiligheid. Dat is immers een voorwaarde voor leerlingen om te kunnen leren en zich te kunnen ontwikkelen.

Nieuws

Publicatie ‘Sociale veiligheid is van iedereen’

povomboBurgerschapsvormingVeiligheidsbeleidToon nog 2 tags

Onlangs verscheen de publicatie Sociale veiligheid is van iedereen. Van school, de sportclub tot thuis: jongeren moeten zich veilig en beschermd voelen. Tegen geweld, intimidatie, uitsluiting en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag.

Nieuws

Verbinden voor veiligheid

povomboVeiligheidsbeleidToon nog 1 tags

Er is de afgelopen tijd veel gezegd en geschreven over de lessen die wij kunnen trekken uit het lesgeven op afstand. Ook als het gaat om de sociale veiligheid en het belang daarvan. School & Veiligheid heeft voor u een samenvatting gemaakt: Verbinden voor veiligheid.

Agenda

VOL - Tweedaagse training 'Een goede basis' - November 2024

poVertrouwenswerk
18 en 19 november 2024Woudschoten€875,-

Werk je als vertrouwenspersoon of contactpersoon in het primair onderwijs en wil jij je (verder) ontwikkelen in het vertrouwenswerk op school? Dan is de tweedaagse training ‘Een goede basis’ iets voor jou!

Meer weten
Agenda

Tweedaagse training 'Een goede basis' - Maart 2024 - VOL!

poVertrouwenswerk
19 en 20 maart 2024Woudschoten€875,-

Werk je als vertrouwenspersoon of contactpersoon in het primair onderwijs en wil jij je (verder) ontwikkelen in het vertrouwenswerk op school? Dan is de tweedaagse training ‘Een goede basis’ iets voor jou!

Meer weten
Pagina

Pagina niet gevonden helaas

Helaas!
Helaas, de pagina die je zoekt, hebben we niet kunnen vinden!
Zoeken
Probeer via het zoekvenster rechtsboven of via de zoekpagina of  je de…

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.