Adviespunt

Dinsdag 4 februari 2020 kwam in het nieuws dat de politie bij een kluisjescontrole op een school allerlei wapens en illegaal vuurwerk aangetroffen heeft. Mag de politie zomaar kluisjes openbreken? En hoe gaat de samenwerking tussen politie en school? Lees meer over welke mogelijkheden er zijn als het gaat om controle op wapens, drugs en alcohol.

Controle op wapens, drugs en alcohol

Op onze website vind je informatie over de controle op wapens, drugs en alcohol. Daar zijn verschillende protocollen te vinden, evenals voorbeelden van draaiboeken. Ook staat hier wat wel en niet is toegestaan als het gaat om wapen- en kluisjescontroles. En welke rol de politie daarbij speelt. Belangrijk is vooral dat de schoolleiding regels over wapen- en kluisjescontrole opneemt in het schoolveiligheidsplan of -reglement.

School en politie

Deze informatie staat ook in het artikel Politie als partner in schoolveiligheid. De inhoud van dat artikel is echter breder: het gaat in op de relatie tussen de school en de politie. Zo kunnen scholen een convenant sluiten met de politie. Hierin staan afspraken over wat de partijen aan elkaar hebben en wat ze van elkaar kunnen verwachten.

Meer informatie

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.