Helpdesk
Winkelwagen
Zoek Overzicht
  • Selecteer een Thema
  • Selecteer een Soort
Toont: 154 resultaten.

Werken aan seksueel integer gedrag door schoolmedewerkers

povomboSeksuele integriteitOmgaan met seksualiteitSeksuele grensoverschrijdingToon nog 3 tags

Als je seksueel grensoverschrijdend gedrag van schoolmedewerkers wilt tegengaan, moet je binnen het team werken aan seksuele integriteit. Zo kan een c…

BurgerschapsBeleving – Maak een strip en win!

poBurgerschapsvormingburgerschapprijsvraagToon nog 1 tags

Van 24 t/m 28 mei is de jaarlijkse Week van Burgerschap. Deze week is een goed moment om extra aandacht te besteden aan burgerschap. Het thema dit jaar is ‘Het bos’. Vanuit het project ‘Burgerschap op de Basisschool’ organiseren we in deze week een wedstrijd voor basisschoolleerlingen.

Kletskaartjes over gender- en seksuele diversiteit

poSeksuele integriteitOmgaan met seksualiteitSeksuele diversiteitToon nog 1 tags

Met de kletskaartjes ‘over jongens tot en met meiden’ kun je op een speelse manier een klassengesprekje beginnen over de verschillen tussen mensen, in gezinssamenstelling, in hoe ze zichzelf zien of in seksuele voorkeur.

Pedagogische wegwijzers naar seksuele integriteit

poSeksuele integriteitOmgaan met seksualiteitPedagogisch klimaatSeksuele diversiteitSeksuele grensoverschrijdingToon nog 3 tags

Wat kun je als leerkracht doen om een respectvolle en verantwoordelijke houding rond seksualiteit en gender te stimuleren? Dat vraagt om pedagogisch vakmanschap. Zeven wegwijzers geven richting aan hoe je in alledaagse klassensituaties kunt werken aan seksuele integriteit.

Kennismakers

mboPedagogisch klimaatdiversiteitdiscriminatieklasToon nog 2 tags

Om goed samen te werken, is het belangrijk dat studenten kennismaken met elkaar. Ze ontdekken dat er meer overeenkomsten zijn dan alleen de opleiding, maar merken ook dat het niet erg is wanneer er verschillen zijn. In onze Kennismakers vind je vragen die hierbij helpen.

Werken aan seksuele integriteit bij leerlingen, hoe doe je dat?

voOmgaan met seksualiteitPedagogisch klimaat

Dit is een praktijkverhaal over een leraar die durft te kijken naar zijn eigen gedrag. Daarmee geeft hij zijn leerlingen de kans iets te leren: integer omgaan met seksualiteit. 

Aan de slag met inclusie

mboPedagogisch klimaatdiversiteitdiscriminatieklasToon nog 2 tags

Hoe zorg jij voor een prettige sfeer in de klas zodat iedereen erbij hoort? In de publicatie ‘Aan de slag met inclusie’ vind je praktische tips hoe dat te doen.

Seksualiteit online

povoSeksuele integriteitOmgaan met seksualiteitPedagogisch klimaatPestenSeksuele grensoverschrijdingSociale mediaToon nog 5 tags

Hoe voorkom je ongewenste sexting? En hoe ga je ermee om als het mis gaat? De wegwijzers ‘Seksualiteit online’ zetten op een rij welke materialen en programma’s hierin kunnen ondersteunen op het po en vo.

BurgerschapsBorrels 2020-2021

povoBurgerschapsvorming

Elke tweede donderdagmiddag van de maand is er tussen 15.30 en 16.30 uur een online BurgerschapsBorrel. Een inspirerende spreker belicht onderwerpen die linken aan burgerschap. Als deelnemer kun je rekenen op interactie en ruimte om vragen te stellen.

Opnieuw naar studie of stage

mboPedagogisch klimaat

Na een periode van thuisonderwijs is het een uitdaging om met verschillen in beleving om te gaan. Ter voorbereiding op de start van fysieke lessen kunnen jij en je team gebruik maken van de aandachtspunten die voor een sociaal veilige start in het mbo.

Opnieuw naar school in het voortgezet onderwijs

voPedagogisch klimaat

Voor alle scholen is het een zoektocht hoe je op afstand zicht houdt op het welbevinden van de leerlingen. Hoe zorg je dat zij zich onderdeel van de groep blijven voelen? Hoe houd je als leraar pedagogisch verbinding met je leerlingen? En wat doe je als je je zorgen maakt om een leerling of om een groep?

Mentaal welbevinden bij les op afstand

povomboPedagogisch klimaatSamen met oudersToon nog 2 tags

Voor alle onderwijsprofessionals is het een zoektocht hoe je – ook op afstand – zicht houdt op het welbevinden van je leerlingen. Dit artikel is een geactualiseerde versie van een eerder artikel ‘In contact met je leerlingen, ook op afstand’. Het is aangevuld met en herschreven op basis van de geleerde lessen uit de eerste periode van afstandsonderwijs.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op met de helpdesk.

Naar de helpdesk

Creëer een sociaal veilige sfeer op school