Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt

Projecten 'Gezonde relaties & seksualiteit'

oktober 2023

School & Veiligheid werkt mee aan een aantal projecten vanuit de stimuleringsregeling ‘Gezonde relaties & seksualiteit’. Vanuit deze regeling worden scholen ondersteund bij het inbedden van het thema in schoolbeleid en onderwijs. Immers, aandacht voor sociale veiligheid rondom relaties en seksualiteit is al vanaf jonge leeftijd belangrijk. Zowel thuis als op school. 

Lees meer over het project

'Gezonde relaties & seksualiteit' in pabo en lerarenopleiding

oktober 2023

Om het thema gezonde relaties en seksualiteit structureel een plek in het onderwijs te geven, is het belangrijk dat ook aankomend leraren hier al tijdens de opleiding kennis en ervaring mee opdoen. Daarom streeft School & Veiligheid er samen met Rutgers naar om het thema (beter) in te bedden in de pabo’s en in het generieke deel van tweedegraads lerarenopleidingen.

Lees meer over het project

Alliantie 'Worden Wie Je Bent'

mei 2023

De alliantie ‘Worden wie je bent’ werkt aan manieren waardoor leerlingen zich vrij voelen om de keuzes te maken die het beste bij hen passen.

Lees meer over het project

Onderwijsconferentie Met Alle Respect!

april 2023

School & Veiligheid organiseert jaarlijks de landelijke conferentie Met Alle Respect! Daarbij komen allerlei thema’s aan bod rond sociale veiligheid op het po, vo en mbo. Lees hier het sfeerverslag van de meest recente editie (5 april 2023). En meld je aan voor volgend jaar.

Lees meer over het project

Ondersteuning voor de Gezonde School-adviseur

februari 2023

Handreikingen en tools voor het ondersteunen van Gezonde School-adviseurs bij het borgen en implementeren van gezonde relaties & seksualiteit in school.

Lees meer over het project

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.