Helpdesk
Winkelwagen

Online congres 'Het hoort er gewoon bij'

mei 2021

Online congres over het voorbereiden van toekomstige leerkrachten op het lesgeven over gezonde relaties en seksualiteit en het waarborgen van sociale veiligheid rondom seksualiteit en relaties.

Bekijk het artikel

Landelijke pool trainers en gastdocenten

mei 2021

Scholen die een trainer of gastdocent zoeken op het gebied van gezonde relaties en seksualiteit, kunnen hiervoor binnenkort terecht bij een nieuwe landelijke databank.

Bekijk het artikel

'Gezonde relaties en seksualiteit' in lerarenopleidingen en pabo

mei 2021

Om het thema gezonde relaties en seksualiteit structureel een plek in het onderwijs te geven, is het belangrijk dat ook aankomend leraren hier al tijdens de opleiding kennis en ervaring mee opdoen. Daarom streeft School & Veiligheid er samen met Rutgers naar om het thema (beter) in te bedden in de pabo’s en in het generieke deel van tweedegraads lerarenopleidingen.

Bekijk het artikel

Week Tegen Pesten

mei 2021

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt scholen daarbij. Ieder jaar in september organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten.

Bekijk het artikel

Onderwijsconferentie Met Alle Respect!

april 2021

School & Veiligheid organiseert jaarlijks de landelijke conferentie Met Alle Respect! Daarbij komen allerlei thema’s aan bod rond sociale veiligheid op het po, vo en mbo. Denk aan pesten, seksueel grensoverschrijdend gedrag en praten over ongemakkelijke onderwerpen. Met Alle Respect! 2021 vond online plaats op 14 april 2021.

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school