Helpdesk
Winkelwagen

Onderwijsconferentie Met Alle Respect!

april 2021

Stichting School & Veiligheid organiseert jaarlijks de landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! Tijdens deze conferentie komen allerlei thema’s aan bod rond sociale veiligheid op het po, vo en mbo. Denk aan workshops over pesten, seksueel grensoverschrijdend gedrag en leren praten over ongemakkelijke onderwerpen met je klas. Met Alle Respect! 2021 vond online plaats op 14 april 2021.

Bekijk het artikel

Projecten 'Gezonde relaties & seksualiteit'

april 2021

Aandacht voor sociale veiligheid rondom relaties en seksualiteit is al vanaf jonge leeftijd belangrijk. Zowel thuis als op school. Daarom heeft de ove…

Bekijk het artikel

Project 'Begrenzen & Uitnodigen'

april 2021

Hoe ga je met studenten in het mbo in gesprek over gender- en seksuele diversiteit? Welke reacties kun je verwachten en hoe ga je daarmee om? Hoe kun …

Bekijk het artikel

Project Stil Verdriet

april 2021

Het project Stil Verdriet maakt seksuele diversiteit op een passende en veilige wijze zichtbaar en bespreekbaar binnen het (orthodox-) christelijk onderwijs. School & Veiligheid geeft een docententraining, Theater AanZ vertelt het verhaal David en Homo in de Klas ondersteunt het gesprek in de klas. Het project is bestemd voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk het artikel

Week Tegen Pesten

november 2020

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt scholen daarbij. Ieder jaar in september organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten.

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school