Helpdesk
Winkelwagen

Als criminaliteit de school raakt

oktober 2021

Ondermijnende en georganiseerde criminaliteit is geen ver-van-mijn-bedshow meer. Criminelen ronselen jongeren om te dealen, geld wit te wassen of pakjes te bezorgen. Dit speelt niet alleen buiten schooltijd: het komt ook de klas in. Er zijn scholen die te maken hebben gehad met leerlingen die in de klas dealen of een verboden wapen meenemen.  Wat staat je dan te doen als school?

Bekijk het artikel

Congres 'Het hoort er gewoon bij'

mei 2021

Online congres over het voorbereiden van toekomstige leerkrachten op het lesgeven over gezonde relaties & seksualiteit en het waarborgen van sociale veiligheid rondom seksualiteit en relaties.

Bekijk het artikel

Landelijke pool trainers en gastdocenten

mei 2021

Scholen die een trainer of gastdocent zoeken op het gebied van gezonde relaties en seksualiteit, kunnen hiervoor binnenkort terecht bij een nieuwe landelijke databank.

Bekijk het artikel

'Gezonde relaties en seksualiteit' in lerarenopleidingen en pabo

mei 2021

Om het thema gezonde relaties en seksualiteit structureel een plek in het onderwijs te geven, is het belangrijk dat ook aankomend leraren hier al tijdens de opleiding kennis en ervaring mee opdoen. Daarom streeft School & Veiligheid er samen met Rutgers naar om het thema (beter) in te bedden in de pabo’s en in het generieke deel van tweedegraads lerarenopleidingen.

Bekijk het artikel

Week Tegen Pesten

mei 2021

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt scholen daarbij. Ieder jaar in september organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten.

Bekijk het artikel

Creëer een sociaal veilige sfeer op school