Adviespunt

Week Tegen Pesten

mei 2024

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt scholen daarbij. Ieder jaar in september organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten.

Lees meer over het project

Onderwijsconferentie Met Alle Respect!

april 2024

School & Veiligheid organiseert jaarlijks de landelijke conferentie Met Alle Respect! Daarbij komen allerlei thema’s aan bod rond sociale veiligheid op het po, vo en mbo. Lees hier het sfeerverslag van de meest recente editie (17 april 2024). En meld je aan voor de volgende editie (9 april 2025).

Lees meer over het project

Het Onderwijspanel

april 2024

In ons Onderwijspanel zorgen wij voor nog meer onderlinge uitwisseling tussen onderwijsprofessionals op het gebied van sociale veiligheid. We leren graag van en met elkaar, zodat we jou en jouw collega-onderwijsprofessionals blijvend kunnen ondersteunen bij het bevorderen van een sociaal veilig schoolklimaat.

Lees meer over het project

Werken aan 'Gezonde relaties & seksualiteit'

oktober 2023

School & Veiligheid werkt mee aan een aantal projecten vanuit de stimuleringsregeling ‘Gezonde relaties & seksualiteit’. Vanuit deze regeling worden scholen ondersteund bij het werken aan relaties & seksualiteit in schoolbeleid en in de klas. Immers, aandacht voor sociale veiligheid rondom relaties en seksualiteit is al vanaf jonge leeftijd belangrijk. Zowel thuis als op school. 

Lees meer over het project

'Gezonde relaties & seksualiteit' in pabo en lerarenopleiding

oktober 2023

Om het thema gezonde relaties en seksualiteit structureel een plek in het onderwijs te geven, is het belangrijk dat ook aankomend leraren hier al tijdens de opleiding kennis en ervaring mee opdoen. Daarom streeft School & Veiligheid er samen met Rutgers naar om het thema (beter) in te bedden in de pabo’s en in het generieke deel van tweedegraads lerarenopleidingen.

Lees meer over het project

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.