Helpdesk
Winkelwagen

Op 30 maart 2022 vond de online onderwijsconferentie Met Alle Respect! plaats. De conferentie besloeg zoals elk jaar allerlei verschillende sociale veiligheidsthema’s.

Deze editie draaide om de vraag; Heb jij je leerling in beeld?

Wat gebeurt er écht in jouw klas, in de school? Twee vragen die centraal stonden in onze conferentie Met Alle Respect! 2022. Echter, je leerlingen écht zien en écht in beeld hebben, is meer gelaagd – en ingewikkelder – dan het lijkt. Dat stelt dr. E.A.M. Bastiaansen in het essay, dat zij speciaal voor deze onderwijsconferentie schreef. De leraar als waaghals – een essay van dr. E.A.M. Bastiaansen
Download & lees het essay

Met trots blikken we terug

Met tien workshops, een panelgesprek, een keynote van Iliass el Hadioui en een afsluiting van dagvoorzitter Zoë Papaikonomou was het een afwisselend programma. Graag blikken we met je terug op deze bijzondere online editie. Dank aan alle mensen die hebben meegewerkt aan deze conferentie en natuurlijk dank aan de deelnemers.

Wil je nog iets kwijt over deze editie, of wil je meedenken met de editie van 2023? Stuur dan een mail naar conferenties@schoolenveiligheid.nl.

“Prachtige conferentie! Zeer geslaagd wat mij betreft. Kwaliteit: veel theorie, steeds -door elke spreker die ik hoorde- vertaald naar concrete praktijkvoorbeelden.”

“Heel attent zo’n pakket van te voren.”

“Hopelijk volgend jaar ‘live’, maar het was nu ook top!”

“Levendige inleiding en uitleiding – Interactief, doordat onze vragen in de chat gesteld werden aan de spreker.”

 


Keynote Iliass el Hadioui

Stads- en onderwijssocioloog Iliass el Hadioui  is als wetenschappelijk docent verbonden aan de Department of Psychology, Education and Child Studies van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder is hij programmaleider binnen het cultuurveranderings- en professionaliseringsprogramma De Transformatieve School. 

El Hadioui liet zien hoe jongeren, ondanks deze mis-match tussen de leefwerelden, veerkrachtigheid kunnen ontwikkelen en komen tot het geloof in eigen kunnen – self efficacy - om de schoolladder te ervaren als hun ladder en die te beklimmen. Om dat laatste te realiseren is een gesprek over de wijze waarop leraren grip kunnen krijgen op de mini-samenleving van de klas noodzakelijk. 

Bekijk hier de keynote

“Iliass was geweldig. Zo de diepte in maar tegelijk enorm praktisch en in het veld. Enorm inspirerend.”


Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de conferentie Met Alle Respect! 2023? Dat kan! Laat hieronder je e-mailadres achter.

Met Alle Respect! 2023 - Save the date. Noteer de datum alvast in je agenda. Je kunt je ook aanmelden voor de interesse-lijst, dan krijg je bericht als je je kunt aanmelden.

 

Laat je e-mailadres achter

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school