Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt scholen daarbij. Ieder jaar in september organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten. Duizenden scholen in het primair-, en voortgezet onderwijs én het mbo doen mee. Doe ook mee! De Week Tegen Pesten 2023 is van 25 t/m 29 september. Ga naar www.weektegenpesten.nl voor alle informatie over de Week Tegen Pesten.

Goede start

Het voorkomen en aanpakken van pesten vraagt natuurlijk het hele jaar door aandacht. Maar door mee te doen aan de Week Tegen Pesten maak je een goede start in het werken aan een fijne en veilige school. De activiteiten in de Week Tegen Pesten verschillen per school. Dat is juist de kracht. Kies iets dat bij jullie past. Het gaat erom dat er aandacht is voor pesten.

Gratis (les)materiaal

Ieder jaar is de Week Tegen Pesten-poster te bestellen. Deze is gratis. Hang deze op in de school zodat iedereen ziet dat jullie school meedoet en werk maakt van een veilige school. Daarnaast lanceren we op de website www.weektegenpesten.nl gratis lesmateriaal – passend bij het thema van dat jaar – om in te zetten in de klas tijdens de Week Tegen Pesten.

Met elkaar

Leraar zijn betekent zoveel meer dan alleen het overdragen van kennis aan leerlingen. Je leert ze ook hoe je met elkaar omgaat, welk gedrag wel en niet toelaatbaar is en wat het betekent om onderdeel te zijn van een groep én een burger in een samenleving.

Pesten aanpakken en voorkomen kun je niet alleen. Dat doe je samen; met de leerlingen, je collega’s en door ouders te betrekken. School & Veiligheid – initiatiefnemer van de Week Tegen Pesten – helpt leraren hierbij door middel van informatie, inspiratie en materialen.

Ik heb aan het begin van het schooljaar veel tijd geïnvesteerd in de groep en hoe we met elkaar omgaan. Daar plukken we nu de vruchten van.
– Meester groep 6

 

Week Tegen Pesten 2023: Goed voor elkaar!

Het thema van de Week Tegen Pesten 2023 is ‘Goed voor elkaar!:

Meer informatie

Website Week Tegen Pesten

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.