Let op: Wij zijn dinsdagmiddag 28 juni vanaf 12.30 uur gesloten vanwege een gezamenlijke afsluiting van het schooljaar. Woensdag 28 september om 9.00 uur is de helpdesk weer bereikbaar. In geval van een calamiteit kun je altijd het calamiteitenteam bellen.

Helpdesk
Winkelwagen
Zoek Overzicht
Toont: 163 resultaten.

Week Tegen Pesten posters

povomboPestenToon nog 1 tags

Bestel de poster(s) voor de WTP 2022 nu alvast. We hebben dit jaar dubbelzijdige posters en twee verschillende versies!

Ervaringsverhalen pesten

povomboPedagogisch klimaatPestenfilmpjegesprekstoolpestenbuitensluiteninterviewToon nog 7 tags

Vier leerlingen en een leraar vertellen over hun ervaring met pesten en buitensluiten. Deze interviews zijn opgenomen voor de Week Tegen Pesten 2021 waar de slogan was: Buitensluiten? Uitgesloten!

Voorbij de fragmentatie, op zoek naar samenhang

mboPedagogisch klimaatSpanning en discussie in de klas

Iedereen vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan inclusie en diversiteit, maar het is zoeken naar het ‘hoe’. De vraag is hoe je daar als school verbinding en samenhang in aanbrengt, waarmee je werkt aan een inclusief klimaat waar iedereen bij hoort en zich thuis voelt. Daar gaat deze reeks artikelen over.

Podcastserie inclusie op het mbo

mboPedagogisch klimaatSpanning en discussie in de klas

Een korte serie gesprekken over inclusie op het mbo. Op initiatief van Stichting School & Veiligheid bezoekt podcastmaker Jan Jaap Hubeek het MBO College in Hilversum. Studenten, docenten, beleidsmedewerkers en zelfs de bestuurder zijn een tribe gestart rondom het thema inclusie. Dit doen ze onder leiding van Danielle Braun.

Kletskaartjes over 'aanraken'

poOmgaan met seksualiteit

Met deze kletskaartjes kun je met po-leerlingen praten over ‘elkaar aanraken’. Want dat is niet voor elke leraar of iedere leerling even vanzelfsprekend.

Podcast tweeluik Relaties & Seksualiteit

povomboOmgaan met seksualiteitSeksuele diversiteitToon nog 2 tags

Voor de podcastserie van Gezonde School maakte podcastmaker Maarten Dallinga een tweeluik over de vraag: ‘Wat kunnen onderwijsprofessionals het beste voor hun leerlingen doen op het gebied van relaties & seksualiteit?’ In beide delen komen pedagogen van School & Veiligheid aan het woord.

Kijkroute (po)

poOmgaan met seksualiteitPedagogisch klimaat

Hoe werk je aan een veilige sfeer in de klas rondom seksualiteit en gender? Bekijk met collega’s klassenfilmpjes, inclusief vragen met wegwijzers. Krijg zo meer zicht op jullie pedagogisch vakmanschap.

E-zine Wat als criminaliteit de school in komt?

vomboCalamiteitenVeiligheidsbeleidincidentenveiligheidcalamiteitcriminaliteitToon nog 5 tags

Steekincidenten, wapenbezit en wapengebruik, het ronselen van jonge mensen voor criminele activiteiten, drugsdealen; het zijn zaken die helaas niet alleen in series en films zich afspelen. School & Veiligheid sprak met docenten, veiligheidscoördinatoren en schoolleiders omdat hun leerlingen in dergelijke situaties terecht zijn gekomen. In dit e-zine geven experts in jeugd en veiligheid tips en tools waarmee je direct aan de slag kunt: op beleidsniveau, in de klas én voor de individuele leerling. 

SGG-Scan

povomboSeksuele grensoverschrijdingToon nog 1 tags

PRODUCT IN VOORBEREIDING | Hoe sluiten de dagelijkse ervaringen van het schoolpersoneel aan bij de visie en het beleid rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag in school? De SGG-scan wordt gepubliceerd in de loop van de zomer van 2022.

Burgerschap op de Basisschool vormgeven - schoolvoorbeelden

poBurgerschapsvorming

Burgerschap vormgeven op de basisschool, dat doet elke school op eigen wijze en in overeenstemming met de schooleigen identiteit. We verzamelden voor jullie een aantal schoolvoorbeelden, waarbij we leerlingen, ouders, leerkrachten en schoolleiders het woord geven. Want hoe gaat dat burgerschapsonderwijs nu eigenlijk op hun school?

Burgerschap vanuit eigen identiteit

povoBurgerschapsvorming

Burgerschapsonderwijs dat past bij jouw school: hoe pak je dat aan? Zodat het aansluit bij jullie waarden en visie en tevens doelgericht en samenhangend is. De PO-Raad en VO-raad hebben in samenwerking met Stichting School & Veiligheid, VERUS, VGS en VOS-ABB deze publicatie ontwikkeld om scholen te inspireren vanuit hun eigen levensbeschouwing burgerschaps- onderwijs vorm te geven.

Tangram Magazine #2

po

Tangram Magazine, een blad boordevol inspiratie en schholvoorbeelden over hóe je school invulling zou kunnen geven aan burgerschapsonderwijs.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school