Let op: Vanwege de voorjaarsvakantie is het Adviespunt gesloten van vrijdag 16 februari, 16.00 uur tot maandag 26 februari, 09.00 uur. In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt

Wat kunnen bestuurders en schoolleiders doen om seksueel grensoverschrijdend gedrag op school te voorkomen – en hoe te handelen bij (het vermoeden van) een incident? Deze leidraad geeft tekst en uitleg en een overzicht van maatregelen.

‘Zo groot als nodig, zo klein als mogelijk’ – De maatregelen om seksueel grensoverschrijdend gedrag op school te voorkomen, moeten zo ‘groot’ zijn als hiervoor nodig is. Daarnaast dient een vermoeden van seksueel grensoverschrijdend gedrag zorgvuldig te worden behandeld, wat begint met een snelle, adequate en ‘zo klein mogelijke’ aanpak.

Download als pdf

Links bij deze folder

De links hieronder verwijzen naar concrete informatie & inspiratie voor schoolbestuurders. Ze geven handen en voeten aan de aandachtspunten in de leidraad. Deze lijst met links blijft in ontwikkeling.

Mocht je vragen hebben bij een van de aandachtspunten in de leidraad, neem dan gerust contact op met ons Adviespunt.

PREVENTIE

HANDELEN


Deze publicatie is een product van de ‘Alliantie tegen (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs’: de PO-Raad, de VO-raad, Stichting School & Veiligheid, Vertrouwensinspectie, de Sectorraad Praktijkonderwijs en de Sectorraad GO, in samenwerking met het ministerie van OCW.

 

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.