Adviespunt
Datum
Locatie Woudschoten Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist
€ 799,-
Onderwijssector po
Thema Vertrouwenswerk
Doelgroep Vertrouwenspersoon

Vanwege de grote belangstelling zit deze training al vol. Voor 2023 zijn er nog wel trainingen te boeken, deze vind je in onze agenda. 

Werk je als vertrouwenspersoon of contactpersoon in het primair onderwijs en wil jij je (verder) ontwikkelen in het vertrouwenswerk op school? Dan is de tweedaagse training iets voor jou! Deze scholing biedt je de ‘goede basis’ om je taken zorgvuldig en correct uit te voeren.

Inhoud training

Alle aspecten van het vertrouwenswerk komen in de training aan bod. Je krijgt kennis en informatie aangereikt en oefent met vaardigheden en praktijksituaties. Je ontdekt:

  • hoe je taken professioneel uitvoert;
  • hoe je correct en zorgvuldig omgaat met klachten en klagers;
  • hoe je complexe situaties rond ongewenst gedrag op school het hoofd biedt;
  • hoe je werk maakt van een veiligere school.

Na afloop van de training beschik je over de juiste kennis en vaardigheden om klagers professioneel op te vangen en te begeleiden in het vervolgtraject. Je kunt voorlichting geven en preventietaken uitvoeren. Vanuit deze goede basis kun je aan de slag met het vertrouwenswerk bij jou op school. Bekijk de brochure voor een uitgebreide omschrijving van de training, het dagprogramma, de trainers en praktische informatie:

Download de folder

Data

De training is woensdag 23 en donderdag 24 november 2022 en is inclusief een overnachting op de trainingslocatie. Komen deze data je niet goed uit? Bekijk dan de overige data in de agenda. We bieden deze tweedaagse training twee keer per jaar aan.

Goed om te weten!

Onze trainingslocatie, conferentieoord Woudschoten in Zeist, voldoet aan alle RIVM-richtlijnen. Dit betekent dat de trainingsruimte anders is ingericht dan gebruikelijk. Ook bij de gezamenlijke maaltijden en overnachting gelden andere regels dan voorheen. Wij kunnen onze training daardoor niet geheel op onze vertrouwde wijze geven, maar dat zal je vanuit het onderwijs zeker bekend voorkomen. Met elkaar maken we er een goede training van!

Voor wie?

De training is bedoeld voor contactpersonen, interne- en externe vertrouwenspersonen die werkzaam zijn in het primair onderwijs. Werk je in het voortgezet onderwijs of mbo en wil je ook een training voor vertrouwenspersonen volgen? Bekijk dan de vierdaagse trainingen ‘Een stevige basis’ de in de agenda.

Certificaat & handboek

Bij 100% aanwezigheid ontvang je na afloop het School & Veiligheid-certificaat ‘Vertrouwenspersoon in het basisonderwijs’. Bovendien krijg je het naslagwerk ‘Handreiking voor vertrouwenspersonen in het onderwijs’.

Contact

Heb je een vraag over deze training? Mail dan met het secretariaat via vertrouwenswerk@schoolenveiligheid.nl.

Inschrijven

Vanwege de grote belangstelling zit deze training al vol. Voor 2023 zijn er nog wel trainingen te boeken, deze vind je in onze agenda. 

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.