Adviespunt
Datum
Locatie Woudschoten Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist
€875,-
Onderwijssector po
Thema Vertrouwenswerk
Doelgroep Vertrouwenspersoon

Helaas, deze training is vol.

Werk je als vertrouwenspersoon of contactpersoon in het primair onderwijs en wil jij je (verder) ontwikkelen in het vertrouwenswerk op school? Dan is de tweedaagse training iets voor jou! Deze scholing biedt je de ‘goede basis’ om je taken zorgvuldig en correct uit te voeren.

Inhoud training

Alle aspecten van het vertrouwenswerk komen in de training aan bod. Je krijgt kennis en informatie aangereikt en oefent met vaardigheden en praktijksituaties. Je ontdekt:

  • hoe je taken professioneel uitvoert;
  • hoe je correct en zorgvuldig omgaat met klachten en klagers;
  • hoe je complexe situaties rond ongewenst gedrag op school het hoofd biedt;
  • hoe je werk maakt van een veiligere school.

Na afloop van de training beschik je over de juiste kennis en vaardigheden om klagers professioneel op te vangen en te begeleiden in het vervolgtraject. Je kunt voorlichting geven en preventietaken uitvoeren. Vanuit deze goede basis kun je aan de slag met het vertrouwenswerk bij jou op school. Bekijk de brochure voor een uitgebreide omschrijving van de training, het dagprogramma, de trainers en praktische informatie:

Download de folder

Data

De training is maandag 18 november en dinsdag 19 november 2024 en is inclusief een overnachting op de trainingslocatie. Komen deze data je niet goed uit? Bekijk dan de overige data in de agenda. We bieden deze tweedaagse training twee keer per jaar aan.

Trainingslocatie

Onze trainingslocatie ‘Hotel & Conferentiecentrum Woudschoten’ ligt op een bosrijk eigen landgoed van maar liefst 45 hectare bij Zeist. Je overnacht in een eigen hotelkamer met gratis WiFi. Daarnaast word je tijdens elk tweedaags verblijf culinair verwend met twee keer een uitgebreid lunchbuffet, één driegangendiner en een ontbijtbuffet.

Voor wie?

De training is bedoeld voor contactpersonen, interne- en externe vertrouwenspersonen die werkzaam zijn in het primair onderwijs. Werk je in het voortgezet onderwijs of mbo en wil je ook een training voor vertrouwenspersonen volgen? Bekijk dan de vierdaagse trainingen ‘Een stevige basis’ de in de agenda.

Certificaat & handboek

Bij 100% aanwezigheid ontvang je na afloop het School & Veiligheid-certificaat ‘Vertrouwenspersoon in het basisonderwijs’. Bovendien krijg je het naslagwerk ‘Handreiking voor vertrouwenspersonen in het onderwijs’.

Trainers

De training wordt gegeven door Frank Brouwer, adviseur bij Stichting School & Veiligheid en extern vertrouwenspersoon.

Contact

Heb je een vraag over deze training? Mail dan met het secretariaat via vertrouwenswerk@schoolenveiligheid.nl.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.