Adviespunt

De folder ‘Grenzen aan gedrag’ is een samenvatting over de wettelijke kaders van (seksueel) ontoelaatbaar gedrag van onderwijspersoneel ten opzichte van leerlingen en studenten. Wanneer en hoe moet er actie worden ondernomen? En wat kan een schoolleider en -bestuurder doen om dit gedrag te voorkomen?

Seksueel grensoverschrijdend gedrag personeel

Deze folder beschrijft een aantal zaken in vogelvlucht. Over deze korte punten biedt School & Veiligheid ook artikelen met meer uitleg, achtergrond en praktische tips. Ook hebben we materialen en scholingen om seksueel grensoverschrijdend gedrag op school te voorkomen. Achterop de folder staan links naar deze artikelen en producten.

De drie onderwerpen in de folder

1.       De wettelijke kaders die gelden met betrekking tot (seksueel) gedrag van onderwijspersoneel met leerlingen en studenten.

2.       Wanneer moeten collega’s of leidinggevenden in actie komen, al dan niet via het (MOA-) proces?

3.       Op welke punten is het goed om beleid te ontwikkelen en actief te blijven om seksueel grensoverschrijdend gedrag tussen personeel en leerlingen/studenten te voorkomen?

Downloaden & printen

‘Grenzen aan gedrag’ kreeg in 2023 een inhoudelijke update. De nieuwe folder is niet meer per post te bestellen, maar is nu wel uitstekend zelf te printen!

Adviespunt

Heb je een vraag over de folder, wil je sparren over dit onderwerp, of kun je niet direct vinden wat je zoekt? Ons Adviespunt is je graag van dienst.

Download Grenzen aan gedrag

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.