Let op: Vanwege de zomervakantie is het Adviespunt gesloten op vanaf 19 juli 16.00 uur tot en met 18 augustus 2024. Vanaf maandag 19 augustus om 09.00 uur zijn wij weer bereikbaar.
In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt
Datum
Locatie Woudschoten Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist
€1699,-
Onderwijssector vo, mbo
Thema Vertrouwenswerk
Doelgroep Vertrouwenspersoon

Ben je vertrouwenspersoon in het vo of mbo? En wil je je verder professionaliseren in het vertrouwenswerk op school? Volg dan de vierdaagse training ‘Een stevige basis’. Een gedegen scholing voor beginnende en ervaren vertrouwenspersonen.

Helaas is deze training vol.

Inhoud training

De training ‘Een stevige basis’ bestaat uit vier dagen waarin alle aspecten van het vertrouwenswerk aan bod komen. Je doet kennis en actuele informatie op en daarnaast oefen je vaardigheden aan de hand van praktijksituaties. Je leert:

  • wat je takenpakket is en hoe je taken professioneel uitvoert
  • correct en zorgvuldig omgaan met klachten en klagers
  • het hoofd bieden aan complexe situaties en klachten over ongewenst gedrag in het onderwijs
  • hoe je vanuit jouw functie de sociale veiligheid op school kunt bevorderen

Na afloop van de training beschik je over kennis en vaardigheden om klagers adequaat op te vangen en te begeleiden. Je bent in staat voorlichting te geven, preventietaken uit te voeren en beleidsadviezen te geven. Bekijk het de brochure voor een uitgebreide beschrijving van de inhoud van de training, het programma, en praktische informatie:

Download folder

Voor wie?

De training ‘Een stevige basis’ is geschikt voor startende en ervaren interne en externe vertrouwenspersonen werkzaam in het voortgezet onderwijs en mbo. Werk je als contact- of vertrouwenspersoon in het primair onderwijs? Bekijk dan in de agenda de tweedaagse trainingen genaamd: een goede basis.

Data

De training bestaat uit twee blokken van twee achtereenvolgende dagen (inclusief overnachting) met een tijdsinvestering van 26 uur. De data zijn:

  • woensdag 11 t/m donderdag 12 september 2024 (9.30 – 19.30 uur)
  • woensdag 25 t/m donderdag 26 september 2024 (9.00 – 16.30 uur)

Komen deze data je niet goed uit? Bekijk dan de overige data in de agenda op deze website of neem contact op met ons op via vertrouwenswerk@schoolenveiligheid.nl. De vierdaagse training wordt vier keer per jaar verzorgd en gaat door bij voldoende deelnemers.

Trainingslocatie

Onze trainingslocatie ‘Hotel & Conferentiecentrum Woudschoten’ ligt op een bosrijk eigen landgoed van maar liefst 45 hectare bij Zeist. Je overnacht in een eigen hotelkamer met gratis WiFi. Daarnaast word je tijdens elk tweedaags verblijf culinair verwend met twee keer een uitgebreid lunchbuffet, één driegangendiner en een ontbijtbuffet.

Certificaat & handboek

Alle deelnemers ontvangen bij 100% aanwezigheid het School & Veiligheid-certificaat en krijgen het naslagwerk ‘Handreiking voor vertrouwenspersonen in het onderwijs’.

Trainers

De training wordt gegeven door Frank Brouwer, adviseur bij Stichting School & Veiligheid en extern vertrouwenspersoon.

Contact

Voor vragen over de training of over je inschrijving kun je contact opnemen met het secretariaat: vertrouwenswerk@schoolenveiligheid.nl of 030 – 28 56 531.

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.