Adviespunt
Datum
Gratis
Onderwijssector go, po, vo, mbo
Thema Pesten

Stichting School & Veiligheid organiseert ieder jaar in september de Week Tegen Pesten. Het thema voor dit jaar is ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat.’ Doe net als duizenden andere scholen (go, po, vo én mbo) mee en maak aan het begin van het schooljaar een goede start met het werken aan een fijne en veilige school.

Doe ook mee met de Week Tegen Pesten 2024 van 23 t/m 27 september!

 

We doen het allemaal wel eens; een spannend, leuk, interessant of juicy verhaal vertellen over een ander. Verleidelijk, maar het (door)vertellen van deze verhalen kan snel omslaan van onschuldig geklets naar schadelijk gedrag: roddelen, buitensluiten of pesten.
De slogan van de Week Tegen Pesten 2024 ‘Denk FF na’ moedigt leerlingen aan om even stil te staan bij de mogelijke consequenties. Kwets ik iemand anders als ik dit doorvertel? Maak je leerlingen bewust van hun eigen rol en verantwoordelijkheid in respectvol omgaan met elkaar.

Gewaagde witte tekst met de tekst "DENK FF NA!" boven een geel gemarkeerde zinsnede "ALS HET OM GEKLETS GAAT" met kleurrijke geometrische accenten eromheen, ter bevordering van de bekendheid van de Week Tegen Pesten. School en Veiligheid

Gedurende de week organiseren scholen tal van activiteiten. Elke school geeft hier zijn eigen invulling aan. Dat is juist de kracht. Het gaat erom dat er aandacht is voor pesten en het vormen van een positieve en veilige groep.

Bestel nu de gratis posters en hang ze overal in je school op. Vanaf 1 juli is er ook weer gratis lesmateriaal beschikbaar om aan de slag te gaan in je klas. Doe mee en zet nu alvast je school op de kaart!


Meer informatie

www.weektegenpesten.nl

Facebookpagina

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.