Adviespunt

Incidenten in de maatschappij komen ook de school binnen. Dat vraagt wat van jou onderwijsprofessional. Deze e-zine ‘Van verdeeldheid naar verbinding’ kan je daarbij helpen. Deskundigen geven toelichting op relevante thema’s zoals polarisatie, terrorisme en het aangaan van het lastige gesprek in de klas. Op de twee laatste pagina’s vind je de links naar informatie, tips, tools en lesmaterialen.

Spanningen binnen de school

Grote incidenten in de maatschappij komen ook de klas in. Je merkt het aan gesprekken in de klas, in de gang of op het plein. Je voelt het aan de sfeer tussen groepen leerlingen. Ook binnen school kunnen complotten, terrorisme, aanslagen, schietincidenten en andere ontregelende gebeurtenissen spanningen veroorzaken. Dat beïnvloedt de sociale veiligheid.

Rol van de onderwijsprofessional

Als leraar, schoolleider of andere onderwijsprofessional is jouw rol daarbij onmisbaar. Je kunt je pedagogische en didactische vaardigheden op diverse manieren inzetten om het gesprek aan te gaan, jongeren aan het denken te zetten, hun weerbaarheid te versterken en grenzen te stellen waar nodig. Maar dit vergt soms extra inzet in toch al zo drukke periodes.

Inhoud e-zine ‘Van verdeeldheid naar verbinding’

Deze e-zine ‘Van verdeeldheid naar verbinding’ van School & Veiligheid en TerInfo ontsluit de bronnen (informatie en downloads) die onze organisaties aan jou en je collega’s beschikbaar willen stellen. In de interviews geven deskundigen toelichting op relevante thema’s zoals polarisatie, terrorisme en het aangaan van het lastige gesprek in de klas. Maar ook thema’s als burgerschapsvorming en inclusie komen aan de orde. Op de twee laatste pagina’s vind je de links naar informatie, tips, tools en lesmaterialen.

Lees deze e-zine

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.