Adviespunt

Wat kun je als leerling doen als je gepest wordt? Op de website van Pestweb vinden kinderen en jongeren (po, vo) informatie over pesten op school en tips en adviezen om pesten tegen te gaan. Deze tips hebben wij nu aangevuld met twee mooie, informatieve animaties over ‘Hulp vragen’ en ‘Opkomen voor jezelf’. Bekijk de filmpjes op de website van Pestweb en deel ze met je leerlingen.

Hulp vragen

De belangrijkste tip voor kinderen en jongeren die gepest worden is: praat erover! Daarna voel je je vaak een stuk beter: je staat er niet meer alleen voor en de ander kan jou helpen het pesten te stoppen. Maar het kan spannend zijn om erover te praten en hulp te vragen als je te maken krijgt met pesten. In de animatie ‘Hulp vragen’ geven we tips die hierbij kunnen helpen.

Bekijk de animatie ‘Hulp vragen’

 

Opkomen voor jezelf

Naast hulp vragen kun je ook voor jezelf opkomen. Maar hoe doe je dat? Er zijn manieren om jezelf sterker te maken. Om te laten weten dat je het niet leuk vindt wat de ander doet. In de animatie ‘Opkomen voor jezelf’ geven we tips hoe je dat kunt doen.

Bekijk de animatie ‘Opkomen voor jezelf’

 

Pestweb.nl is een initiatief van Stichting School & Veiligheid.

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.