Let op: Wij zijn dinsdagmiddag 28 juni vanaf 12.30 uur gesloten vanwege een gezamenlijke afsluiting van het schooljaar. Woensdag 28 september om 9.00 uur is de helpdesk weer bereikbaar. In geval van een calamiteit kun je altijd het calamiteitenteam bellen.

Helpdesk
Winkelwagen
Aanbieder School & Veiligheid
Gratis
Cursusduur Hybride training
Onderwijssector vo, mbo
Thema Discriminatie, Omgaan met seksualiteit, Radicalisering, Seksuele diversiteit, Spanning en discussie in de klas
Doelgroep Schoolleiding, Leraar

De training Dialoog onder Druk ondersteunt docenten en hun collega’s bij het bespreken van moeilijke en gevoelige onderwerpen.

Deelnemers krijgen achtergrondinformatie over maatschappelijke spanningen en het effect dat deze kunnen hebben in de school en in de klas. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en inzichten. Op basis van voorbeelden uit je eigen werkpraktijk oefen je met een acteur hoe je hier op een goede manier mee om kunt gaan.

Bekijk hier de folder Dialoog onder druk

Trainen: een mix van mogelijkheden

Afhankelijk van het traject dat je school kiest, bieden wij een combinatie aan van individuele en groepsmodules. De individuele onderdelen volg je in je eigen tempo en op het moment dat jou schikt. Voor de groepssessies liggen datum en tijdstip vast.

Soms heb je genoeg aan basiskennis, een andere keer zoek je verdieping.
Hybride leren is flexibel qua tijd en omvang, sluit aan bij je leerstijl, honoreert je behoefte aan zelfsturing en maatwerk en combineert online en fysieke mogelijkheden. De tijdsinvestering is afhankelijk van de gekozen modules.

Je kunt kiezen uit de volgende thema’s:

  • Polarisatie
  • Inclusie en diversiteit
  • Gender- en seksuele diversiteit
  • Radicalisering

De thema’s nemen we als uitgangspunt en van daaruit werken we naar handelingsperspectieven.

Doelgroep

Onderwijsprofessionals uit vo en mbo.

Locatie & datum

De locatie, datum en tijdstip van de training stemmen we af in overleg met de opdrachtgever. Individuele inschrijvingen zijn niet mogelijk. 

Onze incompany trainingen bieden wij op maat aan. De inhoud van de training richten we in naar de wens van de opdrachtgever.  

Heb je interesse of een vraag over deze incompany training?

Laat het weten en stuur een mail naar helpdesk@schoolenveiligheid.nl of bel met 030 – 28 56 531. 

Creëer een sociaal veilige sfeer op school