Let op: Vanwege de zomervakantie is het Adviespunt gesloten op vanaf 19 juli 16.00 uur tot en met 18 augustus 2024. Vanaf maandag 19 augustus om 09.00 uur zijn wij weer bereikbaar.
In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt

Demissionair minister Slob schreef in de Week Tegen Pesten een kamerbrief over de recent gepubliceerde cijfers over pesten uit de Veiligheidsmonitor 2021. De cijfers geven geen sterke stijging of daling weer. Wel is het is zorgelijk dat de er sprake is van een stijging van het aantal leerlingen dat aangeeft gepest te worden omdat zij lhbti zijn.

Dem. minister Slob benadrukt in zijn kamerbrief het belang van de Week Tegen Pesten weer en ziet een duidelijke rol voor Stichting School & Veiligheid in het bespreekbaar maken van discriminatie en seksuele oriëntatie op scholen.

“Om pesten op scholen aan te pakken is het onder meer van belang dat op scholen het gesprek wordt gevoerd over complexe thema’s om wederzijds begrip voor elkaar te vergroten. Dit is ook één van de doelen van de wet voor burgerschapsonderwijs die afgelopen juni is aangenomen en scholen duidelijkheid geeft over wat van hen wordt verwacht. Daarbij wil ik graag de rol van SSV benadrukken die scholen ondersteuning kan bieden in het bespreken van thema’s zoals discriminatie en seksuele oriëntatie”,  aldus Slob.

Lees de Kamerbrief hier.

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.