Let op: Vanwege de zomervakantie is het Adviespunt gesloten op vanaf 19 juli 16.00 uur tot en met 18 augustus 2024. Vanaf maandag 19 augustus om 09.00 uur zijn wij weer bereikbaar.
In geval van een calamiteit zijn de adviseurs van het calamiteitenteam 24/7 bereikbaar.

Adviespunt

Per 31 oktober heeft de helpdesk van Stichting School & Veiligheid een nieuwe naam: Adviespunt School & Veiligheid. Het werk van het Adviespunt blijft hetzelfde: onderwijsprofessionals met vragen over sociale veiligheid met raad en daad terzijde staan. De nieuwe naam maakt onze dienstverlening duidelijker, namelijk: advies geven aan onderwijsprofessionals over sociale veiligheidsvraagstukken.

Advies geven en meedenken

Dagelijks helpen de medewerkers van het Adviespunt onderwijsprofessionals die vragen hebben rondom sociale veiligheid in de klas en/of op school. Het Adviespunt biedt ondersteuning bij uiteenlopende vragen: van algemene vragen over sociaal veiligheidsbeleid tot het bespreken van concrete situaties. De medewerkers van het Adviespunt staan daarbij (denkbeeldig) náást de vrager en voorzien de onderwijsprofessional van deskundig advies. Kijk op de pagina van het Adviespunt voor meer informatie.

Ook per WhatsApp bereikbaar

Sinds kort is het Adviespunt ook bereikbaar via WhatsApp. Op schooldagen van 9.00 tot 16.00 uur kun je heel laagdrempelig een berichtje sturen via WhatsApp: 030 – 285 6615. Binnen deze tijden voorzien de medewerkers van het Adviespunt je zo snel mogelijk van een antwoord. Het streven is om binnen een half uur te reageren. In sommige gevallen kunnen de medewerkers vragen om toch even telefonisch contact op te nemen. Hierbij gaat het vooral om het bespreken van casuïstiek. Let op: het WhatsApp-nummer verschilt op het einde één cijfer van het ‘gewone’ telefoonnummer. Het gewone telefoonnummer is: 030 – 285 6616.

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.