Adviespunt

Meest bezocht

Digitaal Veiligheidsplan

povoVeiligheidsbeleid

Online tool voor het maken of verbeteren van een veiligheidsplan voor jouw school. In vijf stappen kun je aan de slag met het in beeld brengen van het beleid rond sociale veiligheid op jouw school.

Groepsdynamica in de klas

povoPedagogisch klimaatPestenToon nog 1 tags

Vanuit het perspectief van de leraar zetten we uiteen hoe je de groepsdynamica in de klas kunt sturen en de groepsvorming een positieve wending geeft.

Pesten

Wil je leren over het voorkomen, het signaleren en het aanpakken van pesten? En wil je weten hoe je een positieve groepssfeer kan bevorderen?

'Maar één Week Tegen Pesten? Grapje zeker?'

povomboPestenToon nog 1 tags

Hoe impactvol de Gouden Weken aan het begin van het schooljaar ook zijn voor de groepsvorming, blijvende aandacht is nodig om pesten te voorkomen en te stoppen. Het beste moment hiervoor is direct na de kerstvakantie: de Zilveren Weken. Lees de blog van Sjoukje Mos, adviseur inclusief schoolklimaat, en bekijk onze doe-, kijk- en leestips.

Seksuele grensoverschrijding

Hoe voorkom je seksueel grensoverschrijdend gedrag op school? En hoe te handelen bij (een vermoeden van) een incident?

Communicatie na seksueel grensoverschrijdend gedrag door een schoolmedewerker

povomboCalamiteitenSeksuele grensoverschrijdingToon nog 2 tags

Dit artikel biedt handreikingen hoe je leerlingen, ouders en personeel kunt informeren over een incident rond (mogelijk) seksueel grensoverschrijdend gedrag van een medewerker.

Alles over het Adviespunt en calamiteiten

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het Adviespunt van School & Veiligheid en over crisismanagement en het omgaan met calamiteiten op school.

Calamiteitenteam

povomboCalamiteitenSeksuele grensoverschrijdingcrisisrampincidentongelukondersteuninghulpcalamiteitToon nog 9 tags

Veel scholen hebben behoefte aan handreikingen en tips als zij worden geconfronteerd met een ernstige gebeurtenis op school. Daarom kun je bij ingrijpende gebeurtenissen via School & Veiligheid kosteloos een beroep doen op het calamiteitenteam.

Actueel

 

Meer meldingen Vertrouwensinspectie

De Vertrouwensinspectie kreeg in het schooljaar 2022-’23 meer meldingen van schadelijk gedrag. Wat kan jouw school helpen om het veiliger te maken?

Lees actueelbericht

Meld je aan voor de MAR

Woensdag 17 april is onze jaarlijkse onderwijsconferentie Met Alle Respect! Je kunt die dag naar Gooiland in Hilversum komen, maar je kunt de conferentie ook online volgen. Met Alle Respect! is dé kans om je kennis over sociale veiligheid in het onderwijs op te frissen!

Meld je aan

Bekijk nu de webinar

Twee leraren vertellen wat zij doen om pesten te voorkomen. Twee wetenschappers vertalen onderzoeksresultaten naar de praktijk. Marijke van der Zalm van Stichting School & Veiligheid koppelt de wetenschap en de praktijk aan elkaar.

Bekijk de webinar

Thema’s

 

Primair onderwijs

  • Pesten
  • Discriminatie
  • Alle thema’s

Voortgezet onderwijs

  • Pesten
  • Discriminatie
  • Alle thema’s

Middelbaar beroepsonderwijs

  • Pesten
  • Discriminatie
  • Alle thema’s

Creëer een sociaal veilige sfeer op school

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en ontvang iedere maand actuele informatie
over sociale veiligheid op school.