nov 2019 balk logo nb ssv

Conferentie voor vertrouwenspersonen mbo

voorkant uitnodiging mbo conferentie
Op donderdag 16 januari 2020 is de jaarlijkse conferentie voor vertrouwenspersonen werkzaam in het mbo. Dit keer georganiseerd rond het thema 'Onzichtbare klacht, zichtbare kracht'. Gastspreker Miranda Vanbrabant vertelt in haar lezing waarom studenten, ouders en collega's soms niet durven klagen. Waar komen die angsten vandaan? En hoe kunt u er als vertrouwenspersoon voor zorgen dat klachten en onveilige situaties toch zichtbaar worden? De middag is gevuld met workshops die een verdieping en oefenmomenten bieden rond het thema van de dag. Kom ook naar deze dag en professionaliseer uw vertrouwensfunctie en ontmoet en wissel ervaringen uit met collega’s.
Meer lezen
lijn-knik
Paarse Vrijdag 2 2019

Paarse Vrijdag: jezelf kunnen zijn

‘Jezelf kunnen zijn is een feest!’ is het motto van Paarse Vrijdag 2019. Veel leerlingen en studenten zullen op 13 december vieren dat zij oké zijn met alle genders en seksuele oriëntaties. Voor leerkrachten en docenten die deze dag benutten om ook echt inhoudelijk iets bij te dragen, maakte School & Veiligheid zeven wegwijzers. Het gaat er niet alleen om dát je iets doet met de klas, maar ook hóe je dat doet.
Meer lezen
MartjeHeerkens

BLOG | Een foto met invloed

Sexting is hot. Inmiddels is het fenomeen, met name de ongewenste verspreiding van sexting beelden, niet meer weg te denken. Maar Martje Heerkens ziet desondanks dat zowel bij de aanpak van incidenten op scholen als bij preventie- en hulpprogramma’s, beleidsmakers en instanties – een grote groep vaak vergeten wordt: de school als gemeenschap. Want sexting heeft impact op de hele gemeenschap van leerlingen.
Meer lezen
lijn-knik
Ontmoetingsplaats3

Gezocht: po-scholen met hart voor diversiteit

Wilt u als school een veilige haven zijn voor iedereen? Wilt u begrip voor verschillen stimuleren bij alle betrokkenen in en rondom de school? Wilt u openstaan voor thuiscultuur, meningen en verschillen? En wilt u tegelijkertijd als school een stevige identiteit kunnen uitdragen? Stichting School & Veiligheid wil meedenken met scholen en inspelen op deze en soortgelijke vragen die bij scholen leven. Daarom horen we graag waar u als basisschool tegenaan loopt in de dagelijkse praktijk. Daarnaast bieden we kosteloos een training aan om in deze behoeften tegemoet te komen.
Meer lezen
20160419-IMG_4676

Aanmelden online klankbordgroep

Drie keer per schooljaar verstuurt Stichting School & Veiligheid een online vragenlijst. Die gaan over onze thema’s en/of ons aanbod. Wilt u zich aanmelden voor de online klankbordgroep en zo uw mening geven? Dat kan. Daarvoor hebben wij een aanmeldformulier op onze website staan. De eerstvolgende vragenlijst versturen wij in de week van 18 november. Deelname is vrijblijvend; u kunt zich altijd weer afmelden voor de vragenlijst.
Meer lezen
lijn knik 2

Agenda uitgelicht

WMS Congres: Meer verantwoordelijkheden, meer samenwerking

WMS Congres: Meer verantwoordelijk-heden, meer samenwerking
27 november

Onderwijsgeschillen organiseert jaarlijks het WMS congres, bestemd voor leden van de (G)MR’s, besturen en schoolleiders in het po en vo. School & Veiligheid levert een bijdrage met twee praktische workshops: over de preventie van grensoverschrijdend gedrag en over de toekomstige burgers van Nederland.
Meer lezen
Werkconferentie Focus op burgerschap

Werkconferentie VO-raad: Focus op burgerschap
28 november

Vanuit het project ‘Versterking burgerschap vo’ organiseert de VO-raad een interactieve werkconferentie ‘Focus op burgerschap’. Stichting School & Veiligheid verzorgt twee workshops met daarin aandacht voor de gesprekstool 'Pas op de plaats' en voor de training 'Dialoog onder druk'.
Meer lezen
voorkant brochure training

Vierdaagse training: Een stevige basis
13/14 & 27/28 januari 2020

Bent u vertrouwenspersoon en wilt u zich verder professionaliseren in het vertrouwenswerk op school? Doe dan mee met de training ‘Een stevige basis’. De vierdaagse training is bedoeld voor interne en externe vertrouwenspersonen werkzaam in het vo en mbo.
Meer lezen
lijn knik 2

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!

Meer lezen
lijn knik 2
website twitter facebook