jan 2020 balk logo nb ssv

‘Als een ramp de school treft’ volledig geactualiseerd

‘Als een ramp de school treft’ volledig geactualiseerd
In Als een ramp de school treft vindt u handreikingen hoe te handelen bij een ramp of calamiteit. Ook biedt het suggesties voor een draaiboek dat in iedere school voorhanden zou moeten zijn. Deze vijfde, geheel herziene versie, vervangt de eerder uitgegeven publicatie met dezelfde titel van KPC Groep.
Meer lezen
lijn-knik
Conferentie Onzichtbare klacht zichtbare kracht po

Conferentie vertrouwenspersonen po

Op 1 april 2020 zijn contactpersonen en vertrouwenspersonen uit het primair onderwijs welkom op de jaarlijkse conferentie van School & Veiligheid. Op deze dag verzorgt Miranda Vanbrabant - docent aan de Universiteit van Gent - een lezing rond het thema Onzichtbare klacht, zichtbare kracht. In de middag volgt u twee van de elf workshops met verdieping op het thema en ruimte om te oefenen met praktijksituaties. In de pauzes kunt u andere vertrouwenspersonen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Schrijf u nu in.
Meer lezen
tafelgesprekken

Jongens, meisjes en hun plek in het onderwijs

Hebben jongens en meisjes een andere aanpak nodig of juist niet? Wat kom je tegen in de dagelijkse praktijk? Een scala van onderwerpen komt aan bod in de tafelgesprekken die we in het voorjaar willen organiseren, als onderdeel van ons onderzoek naar gendergelijkheid en de rol van het onderwijs. Wilt u als onderwijsprofessional uw ideeën en ervaringen met ons delen?
Meer lezen
lijn-knik
Filmpje_ Zilveren_ Weken

Positief van start in de Zilveren Weken

De vakantie zit er weer op en de Zilveren Weken zijn aangebroken. Een geschikt moment om stil te staan bij de sfeer in de klas en te werken aan een positieve groep. Want na de vakantie kan het onrustiger en rumoerig zijn. Er zijn leuke manieren om aan de slag te gaan, zoals het spelen van de Zapp Heldengame op het digibord. Een onderdeel van het spel richt zich op het elkaar beter leren kennen. Bekijk het NPO Zapp filmpje van Anne-Mar Zwart - EO-presentator van de Anti Pest Club - over de Zilveren Weken en de Zapp Heldengame.
Meer lezen
Onderzoek bevestigt belang van aandacht op school voor online gedrag

Onderzoek bevestigt belang van aandacht op school voor online gedrag

Het CBS presenteerde op 10 januari het onderzoek Digitale Veiligheid & Criminaliteit. Uit het rapport blijkt onder meer dat homo- en biseksuele jongeren en meisjes vaker te maken hadden met online incidenten. Bijna de helft van de betrokken jongeren had hier emotioneel last van. School & Veiligheid herkent het beeld dat het onderzoek oproept. Aangezien een gevoel van (on)veiligheid van invloed is op de ontwikkeling en leerprestaties van leerlingen, is dit een onderwerp dat veel scholen – terecht – hoog op de agenda hebben staan.
Meer lezen
lijn-knik

Kent u onze blogs al?

Is voor queer jongens de school een oefenplaats?; Een foto met invloed; Perspectiefwisseling. Dit zijn enkele titels van recente blogs geschreven door medewerkers van School & Veiligheid. Zij bloggen met enige regelmaat en schrijven daarin over hun ervaringen, gaan in op de actualiteit of geven handige tips. U vindt een overzicht van de verschenen blogs op onze website.
Meer lezen
lijn knik 2

Agenda uitgelicht

Tweedaagse training Een goede basis

Tweedaagse training Een goede basis
17/18 maart

Werkt u als interne of externe vertrouwenspersoon of contactpersoon in het primair onderwijs? Dan is deze tweedaagse training iets voor u! De training is speciaal voor onderwijsprofessionals die opgeleid willen worden of zich verder willen scholen in het vertrouwenswerk op school.
Meer lezen
voorkant brochure training

Vierdaagse training
Een stevige basis
23/24 maart & 6/7 april

Bent u vertrouwenspersoon en wilt u zich verder professionaliseren in het vertrouwenswerk op school? Doe dan mee met de training ‘Een stevige basis’. De vierdaagse training is bedoeld voor interne en externe vertrouwenspersonen werkzaam in het vo en mbo.
Meer lezen
Conferentie Onzichtbare klacht zichtbare kracht po

Conferentie
Onzichtbare klacht, zichtbare kracht

1 april

Heeft u een vertrouwensfunctie in het primair onderwijs? Kom dan naar deze conferentie. Spijker uw kennis van het vertrouwenswerk bij, professionaliseer uw taken, oefen met praktijksituaties en wissel ervaringen uit met collega's.
Meer lezen
lijn knik 2

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!

Meer lezen
lijn knik 2
website twitter facebook